На 7 октомври Израел обяви, че е във война“. След

...
На 7 октомври Израел обяви, че е във война“. След
Коментари Харесай

Как международното право се използва за прикриване на израелския заселнически колониализъм

На 7 октомври Израел разгласи, че е „ във война “. След нахлуване над южните израелски градове и селища, израелското държавно управление разгласи, че стартира „ огромна интервенция за отбрана на израелските цивилни “. Два дни по-късно нейният министър на защитата Йоав Галант разгласи цялостна обсада на Газа, прекъсвайки доставките на електричество, гориво, вода и храна; „ Ние се борим с човешки животни “, сподели той.

Оттогава повече от 17 700 палестинци са били убити от израелската бомбардировка на линията Газа, повече от една трета от тях деца. Повече от 1,7 милиона души са разселени в границите на анклава, като цивилните нямат безвредна зона, в която да избягат.

На фона на тази гибел и опустошения преобладаващият роман в западните медии и политически кръгове е, че това е „ война “, Израел има „ правото да се пази “ против „ тероризма “, а палестинското тежко състояние е „ филантропично " проблем. Това рамкиране на протичащото се – подкрепено с език, заимстван от интернационалното право – изцяло изкривява реалн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР