На 7 ноември 2023 година от 18:00 часа в Художествена

...
На 7 ноември 2023 година от 18:00 часа в Художествена
Коментари Харесай

Международни детски художествени изложби и церемония за награждаване организират ХГ „Илия Бешков“ и Арт школа „Колорит“

На 7 ноември 2023 година от 18:00 часа в Художествена изложба „ Илия Бешков “ вПлевен ще бъдат открити две Международни детски художествени изложения.

Едната ще показа наградени детски произведения през годините от Международния конкурс за детска рисунка „ Тъпан бие, хоро се вие “ - Монтана, който се организира в границите на Международния фестивал на духовите оркестри „ Дико Илиев “ в град Монтана.

Децата от арт школа „ Колорит “ всяка година са измежду наградените и техните произведения са включени в представителната галерия на спечелилите, която започва в Плевен и ще бъде показана в разнообразни градове в България и чужбина.



Вълнуващо събитие е и откриването на Международната галерия „ Здраве 2023 “ – Иран, в която са показани като постери 40-те наградени рисунки в четирите възрастови групи на интернационалния конкурс.

Арт школа „ Колорит “ има 6 наградени деца – един притежател на Големия Златен трофей ишест златни медала в това издание на състезанието. Това впечатли уредниците на форумаи те предоставиха правата на Майя Ананиева – художник и началник на арт школа „ Колорит “да бъде куратор на интернационалната галерия за България.



Две от наградените деца ще присъстватлично със фамилиите си на формалната гала по награждаването, което тази година, ще се организира на 8 ноември в Ереван – Армения. На това забавно арт събитие ще се организира итържествена гала за връчване на близо 200 награди от интернационалните и национални състезания, пристигнали от Япония, Португалия, Италия, Франция, Бангладеш, Словения, Македония, Израел и България.

На церемонията ще бъдат показани участниците от арт школа „ Колорит “ в 24-тата Международна среща на младежкото изкуство „ Евора 2023 “ в Португалия, които почтено представеха България на влиятелния португалски арт конгрес.

Така по един трогателен и въодушевяващ метод започва новият креативен сезон 2023/2024 за дребните художници ат арт школа „ Колорит “, с доста страсти, влиятелни награди под звуците на прелестното португалско фадо в невероятната атмосфера от картини на ХГ „ Илия Бешков “.



През този сезон школата има доста предложения за участия в интернационалните състезания на няколко континента, за които към този момент приготвя впечатляващи сбирки от живописни произведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР