На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк предстои

...
На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк предстои
Коментари Харесай

Фокус върху здравеопазването на Българския Давос

На 7 ноември 2023 година, в София Тех парк следва третото издание на форума Powers Summit.

По традиция то ще събере водачите на всички парламентарно показани политически обединения и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, с цел да търсим решения в действително време по водещите тематики в разговор с бизнеса, гражданския бранш и науката. Веднага след формалното разкриване ще стартира панелната полемиката по опазване на здравето.

Тази година тя е отдадена на тематиките предварителна защита, ранно разкриване, прецизна диагностика и модерно лекуване. Участниците в панела към този момент организираха своите стратегически диалози, в които се сплотиха върху три съществени целта, изискващи решения в идващите 6 до 12 месеца:

1. Реализиране на съответни политики за ПРЕВЕНЦИЯ И ПРОФИЛАКТИКА на обществено значимите болести посредством осъществяване на Националния проект за битка с рака и приемане на Национален кардиологичен проект, включващи информационно-образователни стратегии за рисковите фактори (нездравословно хранене, корист с алкохол, тютюнопушене, ниска физическа активност) с понижаване цел понижаване на тяхното нездравословно влияние и повишение на качеството на живот.

2. Създаване на национални стратегии за РАННО ОТКРИВАНЕ И ПРЕЦИЗНО ДИАГНОСТИЦИРАНЕ на най-разпространените обществено значимите болести, целящи да обзет допустимо максимален % от целевите групи, с присъединяване на общопрактикуващите лекари в процеса и осигурявайки подобаващ механизъм и скринингови и диагностични способи в сходство с европейските и международни стандарти.

3. Осигуряване на СЪВРЕМЕННО ЛЕЧЕНИЕ посредством незабавни ограничения за въвеждане на нови технологии за подсилване на доболничната помощ в отдалечените региони, преструктуриране на болничната помощ и прекосяване от клинични пътеки към диагностично свързани групи – приемане на проект за деяние до края на 2024 година и осъществяване на пилотен план през 2025 година

Ехо от главен приоритет за 2022 г:

Въвеждане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОДЪЛЖАВАЩО МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ посредством приемане на нужните законодателни промени доникъде на 2024 година

В рамките на модула по опазване на здравето, ще се прегледа и извънредно значимата тематика за битката със затлъстяването. Експертите, които ще вземат присъединяване в полемиката, ще подчертаят, че затлъстяването би трябвало да бъде обсъждано като хронично и прогресиращо заболяване, което има пандемично разпространяване, чието отрицателното и сложно въздействие на би трябвало да се обезврежда с Национална стратегия за битка със затлъстяването.

Какви ще са поетите задължения от политици и министри на Powers Summit? Предстои да забележим.

Форумът запълни своя потенциал. За всички, които не съумяха да заявят своето място, е отворен лист на чакащи и при съществуване на отвод от страна на клиент - уредниците ще уведомят на правилото “първи по записване - първи по право ” в случай че има разполагаем свободен билет.

За спомагателна информация, апелирам посетете уеб страницата на Powers Summit.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР