На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк предстои

...
На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк предстои
Коментари Харесай

Енергийният сектор се обедини с приоритети за бъдещето на България. Ще ги чуе ли властта?

На 7 ноември 2023 година, в София Тех парк следва третото издание на форума Powers Summit - Власт, Чувай!

По традиция, Powers Summit ще събере водачите на всички парламентарно показани политически обединения и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, с цел да се търсят решения в действително време по водещите тематики в разговор с бизнеса, гражданския бранш и науката. Всички те ще загърбят политическите си другия в името на българската промишленост и гражданско общество.

В рамките на модула по енергетика ще вземат присъединяване ръководители и шефове от Асоциацията на търговците на сила в България, Българската минно-геоложка камара, Българската фотоволтаична асоциация, НЕК ЕАД, АПСТЕ и Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ).

Експертите в панела към този момент организираха своите стратегически диалози, в които се сплотиха върху три съществени целта, изискващи решения в идващите 6 до 12 месеца:

1. Прецизиране и имплементиране на пазарния модел с присъединяване на всички заинтригувани страни.
2. Създаване на нормативна рамка и пътна карта с оценка на въздействието за прехода към цялостна либерализация на електроенергийния пазар в това число създаване на ефикасни механизми за овластяване на потребителите.
3. Прилагане на Европейските регулации в цялост и при изискванията на бистрота и предвидимост, тъй че да бъдат основани предпоставки за нови вложения в бранша.


Сред представителите на законодателната власт в Модул Енергетика ще бъдат:

Делян Добрев  - депутат, ГЕРБ-СДС
Радослав Рибарски  - депутат, Политическа партия " Продължаваме Промяната "
депутат на Движение за права и свободи (tba)
Таско Ерменков  - депутат, Политическа партия Българска социалистическа партия

Сред представителите на изпълнителната власт в Модула Енергетика ще бъдат:

Румен Радев - Министър на Енергетиката Р. България

Министри и политици ще има опция да „ чуе “ и реагира на тези цели на 7 ноември, когато Powers Summit 2023 ще се трансформира в платформа за взаимно търсене на решения за бъдещето на България.

Днес регистрацията за събитието затваря поради постигане на потенциала на участниците във форума. За спомагателна информация, апелирам посетете.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР