На 7 май Владимир Путин ще положи клетва като президент

...
На 7 май Владимир Путин ще положи клетва като президент
Коментари Харесай

Ще има ли Русия нов премиер



На 7 май Владимир Путин ще постави клетва като президент на Руската федерация за нов мандат. По конституция в същия ден държавното управление, водено сега от Дмитрий Медведев би трябвало да подаде оставка. Самият Медведев разгласи, че кабинетът ще подаде оставка на 7 май.

В съветската преса започнаха спекулациите дали Медведев ще резервира поста си или ще бъде заменен.

Никита Масленников от Института за модерно развиване разяснява за mk.ru кои са евентуалните претенденти за премиерския пост. Според него вероятността Медведев да остане е огромна, а другите действителни кандидатури са сегашният вицепремиер Игор Шувалов, шефката на централната банка Елвира Набиулина, както Татяна Голикова, началник на Сметната палата.

Други в листата на претендентите са Алексей Кудрин, някогашен министър на финансите, както и помощникът на президента Андрей Белоусов.

Според Никита Исаев от Института за настояща стопанска система обаче са вероятни и изненади, като на върха на изпълнителната власт застане изцяло чужд за необятната аудитория човек.

Масленников на собствен ред разяснява, че Путин надали ще предприеме подобен ход, а в случай че желае да излезе от кръга, който се загатва нагоре, евентуални претенденти биха могли да бъдат министърът на защитата Сергей Шойгу, министърът на икономическото развиване Максим Орешкин, както и кметът на Москва Сергей Собянин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР