На 7 март изтече срокът за подаване на заявления за

...
На 7 март изтече срокът за подаване на заявления за
Коментари Харесай

ЦИК: Общо 47 389 заявления са подадени за гласуване в 77 държави

На 7 март изтече срокът за подаване на заявки за гласоподаване отвън страната. Подадени са общо 47 389 заявки от 77 страни. Към тази численост са добавени 15 подадени заявки на книжен притежател посредством дипломатически консулски представителства и те ще бъдат обработени от ЦИК. Това заяви заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

До 11 март би трябвало да бъде взето решение, с което дефинитивно да бъдат избрани местата и броят на секциите, в които да се гласоподава отвън страната.

От общо 5609 претенденти за народни представители, 4573 са регистрирани, т.е. 1036 души са допълнително от един изборен регион. От тези 4573 регистрирани претенденти 1342-ма са дами, а 3231 са мъже като разликата е съвсем 1/3.

ЦИК взе решение, че във всички секции в страната и в чужбина ще бъде сложена по една машина за гласоподаване и няма да има СИК-ове с по две машини.

Печатницата на Българска народна банка е оповестена за реализатор на дейностите за отпечатване и доставка на хартиените бюлетини, както и по нововъзложената активност за печатане и доставка на хартията за машинното гласоподаване. Има планувана отбрана в хартията за гласоподаване с машина, тъй че и двата типа бюлетини ще бъдат предпазени.

От ЦИК припомнят на гласоподавателите, че до 18 март е срокът за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес. Тогава изтича срокът и за подаване на заявление за гласоподаване с преносима секционна изборна комисия.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР