На 7 март 2003 г. в 19.45 часа килър простреля ...

На 7 март 2003 г. в 19.45 часа килър простреля

7 март 2003 г. Илия Павлов е убит

На 7 март 2003 година в 19.45 часа килър простреля в сърцето Илия Павлов.

Още през 2003 година полицията открива очевидец от някогашната печатна база, който споделя по какъв начин на свечеряване е видял човек близо дървото, който стои там повече от половин час. Тъмнината обаче скрива килъра. Секунди по-рано килърът вижда по какъв начин предприемачът потегля да излиза през въртящата се врата на входа. За миг пред мерника застава 5-годишно момче, до момента в който Павлов му оказва помощ да се оправи с магнитната карта, написа fakti.bg.

Илия Павлов още държи за ръката момчето, когато стрелецът натиска спусъка и 42-годишният президент на "Мултигруп " се свлича в краката на детето. Общо 8 души се грижат за опазването на боса, само че случката с детето ги обърква.

Петнайсет минути по-късно лекарите в "Пирогов " установяваха неговата гибел. От сърцето на Илия Павлов е изваден патрон 7,62 мм, криминалистите допускат, че става дума за австрийска карабина "Щаер ". Вляво от входа на корпорацията "Мултигруп " на единственото дърво на моравата пред постройката е открита железна скоба, която евентуално е служела като стойка за стрелеца. Част от клоните на дървото са изрязани, с цел да може да се обезпечи задоволително пространство за килъра. Той се прицелил на 56 метра от входа на постройката, демонстрира следственият опит.

Убийството на Илия Павлов поставя завършек на корпорацията „ Мултигруп”.

Източник: struma.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg