На 7 декември в София ще гостува един от най-силните

...
На 7 декември в София ще гостува един от най-силните
Коментари Харесай

Сергей Тетюхин: ЦСКА е най-титулуваният български отбор

На 7 декември в София ще гостува един от най-силните европейски клубни тимове по волейбол. Белогорие (Белгород) идва у нас за мач с ЦСКА от 1/16-финалите в шампионата за Купата на ЦЕВ. Срещата ще е в зала „ Универсиада” от 19:00 ч.

Седмица преди дуела клубният уебсайт на " алените " се свърза с легендата на съветския волейбол Сергей Тетюхин, които показа своите упования за срещата.

42-годишният Тетюхин е олимпийски първенец от Игрите в Лондон 2012, има сребърен и два бронзови медала от Олимпийски игри. Участник на 6 Олимпиади. 4 пъти е печелил Шампионската лига с клубните си тимове. 10-кратен първенец на Русия. В дългогодишната си кариера печели още доста титли и самостоятелни награди.

CSKAVOLLEY.ORG благодари на Николай Николов, който освен спомага за изявлението с Тетюхин, само че и се трансформира в преводач от съветски.

- Г-н Тетюхин, следва мач сред ЦСКА и Белогорие. Какво знаете за българския отбор?

- Знам, че това е най-известният и най-титулуваният тим в България. Познавам ЦСКА като име. Но не знам доста за сегашния състав на ЦСКА. Все още не сме ги гледали и не сме се подготвяли съответно за този мач в София.

- Разбрахме, че Белогорие ще дойде в България в цялостен състав. Вие ще играете ли против ЦСКА?

- Това, несъмнено, ще го реши треньорът. Аз се усещам добре и желая да играя. Ако зависи от мен, аз ще бъда на полето.

- Казахте, че не познавате играчите на ЦСКА. В българския тим играе Ивайло Стефанов, който е на 44 години и е може би най-възрастният професионален волейболист в света. Как

приемате този факт?

- Ще ми бъде доста, доста забавно да се изправя против него. Аз съм на 42 години. Зрителите ще видят двама играчи с доста огромен опит.

- Възможно ли е Белогорие да се опита да спести сили против ЦСКА, предвид на тежката стратегия, която има тимът. Предстои ви да играете Купа на Русия, мач в България и по-късно посещение във вътрешното състезание.

- Не, няма да пестим сили, ще играем на 100 %. Няма да има разпределяне, в това може да сте сигурни. Треньорът ни няма да разреши да подходим по различен метод в този мач.

- Какво бихте споделили на почитатели на волейбола в България?

- Знам, че има доста хора в България, които обичат волейбола. Поздравявам ги. Каня ги на мача с ЦСКА. Смятам, че ще се получи прекрасен дуел. Нека да дойдат да видят конфликта сред двама доста опитни играчи. За мен ще е любопитно, ще видя по какъв начин ще наподобявам след две години, когато и аз ще стана на 44.

- Преди минути бе изтеглен жребият за международното състезание през 2018 година. Русия е група със Съединени американски щати, Сърбия, Австралия, Тунис и Камерун. Вие дълги години бяхте част от националния тим на Русия. Как бихте коментирали жребия?

- Мога да предвиждам, че Русия, Сърбия и Съединени американски щати ще бъдат на първите места в групата. Това са тимове, които са на съвсем едно и също равнище. Това е международно състезание и сигурно ще бъде забавно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР