На 7 декември 2018 година в 13:40 часа във Второ

...
На 7 декември 2018 година в 13:40 часа във Второ
Коментари Харесай

23-годишен осуети телефонна измама в Плевен

На 7 декември 2018 година в 13:40 часа във Второ районно управление (на МВР) - Плевен е подаден сигнал за осъществена телефонна машинация.

На същата дата към 13:15 часа 82-годишен плевенчанин е провел телефонни диалози от домакински и мобилен телефон с мъж, който се показал за полицейски чиновник. Възрастният човек бил въведен в подвеждане, че спомага при залавянето на телефонни измамници и предал на чужд, пристигнал на входната врата на жилището му, сумата от 150 лв.. Вземайки парите, непознатият се усъмнил, че взе участие в незаконна скица за машинация. Отишъл във Второ РУ-Плевен, където предал взетата сума от 150 лева Установена е неговата идентичност – 23-годишен от град Искър.

За закононарушението е известен дежурен прокурор при районна прокуратура - Плевен. Продължава работа проверяващ служител на реда. Образувано е досъдебно произвеждане.

Полицията още веднъж припомня: Полицейските органи, при реализиране на функционалностите си НЕ употребяват парични средства, предоставени им от жители и НЕ търсят подпомагане в работата си по нито една от прилаганите от телефонните измамници схеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР