На 69-годишна възраст е починал философът проф. Димитър Зашев. Той

...
На 69-годишна възраст е починал философът проф. Димитър Зашев. Той
Коментари Харесай

Преподавател в Софийския университет почина след побой в Борисовата градина

На 69-годишна възраст е умрял философът проф. Димитър Зашев. Той е учител в катедра "Културология " на Софийския университет, както и в Националната художествена академия по История на естетиката.
Новината беше обявена от преподавателя в СУ Филип Петров, като съгласно информацията повода за гибелта на проф. Зашев са контузии от побой в Борисовата градина, без детайлности за случая.
От пресцентъра на Софийския университет оповестиха, че има информация от сътрудници на проф. Зашев за сходен случай, който се е случил преди към година.
"Освен многочислените си писания, които няма по какъв начин да изреждам, тъй като и не познавам в елементи, това с което ще бъде запомнен вечно е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време " на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква елементарна техническа задача на човек, който познава езика - това е героичен труд самичък по себе си. Мир на праха му ", написа Филип Петров.
Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 година в София, приключва Философия в СУ "Св. Климент Охридски " и пази докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет. Автор е на десетки изявления, две метафизичен книги и две стихосбирки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР