На 69 години Димитър Граматиков облече червена тога днес и

...
На 69 години Димитър Граматиков облече червена тога днес и
Коментари Харесай

Дядо Митко стана абсолвент на 69 години

На 69 години Димитър Граматиков облече алена роба през днешния ден и се подреди до младите абитуриенти на промоцията на випуск 2017 на Пловдивския университет. Пенсионерът взе тапия за магистър по история на България.  Преди нея има и бакалавърска степен по теология, също така е професионален бакалавър по машиностроене, откакто приключил и техническия лицей „ Джон Атанасов ” към ТУ-София. И трите дипломи мъжът взел, откакто прошарен и завършил с трудовия си стаж в цех „ Рекорд ”.

Още като момче бил отличник по български, география и история в ОУ „ Елин Пелин ”. „ Добре, но вместо да продължа с това, Юрий Гагарин литна в космоса ”, описа пенсионерът-абсолвент. Още помни по какъв начин стоял на сгурта в двора на школото и се взирал в облаците. Съветската ракета по този начин и не видял, само че тогава решил да избере техническите науки. Изучил се за инженер, само че признава, че тази работа не му е била на сърце. На остарели години се върнал отново към филантропичната област и дори крои проекти в този момент да изкара докторантура по философия.  Вече е употребявал педагогическата си дееспособност да работи по заменяне в занималнята на пловдивски учебни заведения.

Все по-често хора в зряла или преклонна възраст вършат осъзнатия избор да следват в специалности от Философско-историческия факултет, сподели деканът доцент Красимира Кръстанова. Доайен на вуза обаче е 80-годишната Парашкева, която приключила преди две години бакалавърска стратегия по теология, а в този момент следва магистратура по дипломация и интернационалните връзки.

Сред абитуриентите през днешния ден бе и известната преподавателка по йога Лана Петкова. 46-годишната украинка, която живее от 23 година у нас, приключи магистратура по  „ Социоанализа и междуличностни връзки ” и стартира докторантура по същата компетентност. И за нея това е поредно  висше обучение след художник-дизайнер, учител по физическа просвета и спорт и магистратурата по състезателен мениджмънт.

Общо 49 магистри и 112 бакалаври получиха през днешния ден дипломите си. Пълни отличници на випуска са Кристиян Лъсков и Ана-Мария Сурчева.

Цялата история на дядо Митко, още за беловласите студенти и какви са проектите на младите отличници на випуск 2017 от Философско-историческия факултет на ПУ – четете на следващия ден във в. „ Марица ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР