На 64-годишна възраст на Гергьовден си отиде един от най-обичаните

...
На 64-годишна възраст на Гергьовден си отиде един от най-обичаните
Коментари Харесай

Спомен за Ваня Костова

На 64-годишна възраст на Гергьовден си отиде един от най-обичаните гласове на българската сцена - певицата Ваня Костова.

В " Денят стартира с Георги Любенов " за нея си спомниха нейните сътрудници Стефан Диомов и Милица Божинова.

Милица Божинова описа, че на 5 май вечерта дълго е говорила с Ваня за бъдещето - какво следва. " Тя тогава беше много задъхана, сподели " Не ми е добре ", аз ѝ споделих, че ще се чуем на следващия ден, само че нямаше на следващия ден ".

По думите ѝ Ваня е била необикновен и извънредно комплициран човек.

" От една страна типичният Овен, който си гони задачите, преследва ги, само че постоянно изпипва нещата до дъно, само че в последните години тя беше станала доста търпелива и доста отзивчива към всички.

Много мечтаехме групата в истинския състав да продължи. Затова беше и един от последните ни диалози обвързван с телевизионни фотоси и концерт, който Стефан Диомов предвиждаше на 2 август.

Според Милица Божинова Ваня се е стремяла да съхранява цялото, въпреки да е била изключителна характерност.

" Имаше притеснителност в нея, даже след толкоз години работа, тя беше безспорен перфекционист ", сподели тя.

Несъмнено откривателят на Ваня Костова е Стефан Диомов. Той описа, че тя до последно е имала терзанието, че не е фаворитка на публиката, такава каквато беше в действителност.

" Необикновен човек, със комплициран темперамент, само че надълбоко в себе си беше доста добър човек, постоянно беше недооценявана и това я измъчваше. Никога не съм очаквал, че по този начин ще се получат нещата. Много артисти има на този свят, само че не всички са същински, а тя беше същинска певица и пееше необикновено и български национални песни, знаеше повече от 100 песни с всичките им извивки и комплицирани думи. Разпознаваем, несравним, неповторим глас. Фраза - изваяна като от висш ваятел. Допълвахме се, в " Тоника " бяхме един прелестен колектив ", сподели още Диомов.

Вижте още от спомените на Милица Божинова и Стефан Диомов, както и част от изявлението на Ваня Костова при Георги Любенов през 2014 година - във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР