На 6 юни Филип Морис Интернешънъл Инк. (PMI) (NYSE/Euronext Paris:

...
На 6 юни Филип Морис Интернешънъл Инк. (PMI) (NYSE/Euronext Paris:
Коментари Харесай

Най-новите резултати от независими изследвания на бездимни продукти


На 6 юни Филип Морис Интернешънъл Инк. (PMI) (NYSE/Euronext Paris: PM) показа най-актуалния си теоретичен бюлетин за бездимните произведения, който се разгласява редовнo и включва данни от научните проучвания на компанията, ориентирани към създаване и оценка на бездимни други възможности на цигарите.

В изданието на фокус е възходящият брой самостоятелни научни проучвания на електронагреваемо тютюнево произведение (ЕНТИ) на компанията, което се използва с устройството за нагряване на тютюн IQOS. Устройството съставлява бездимната опция на цигарите и е част от портфолиото на Филип Морис.

До момента са извършени най-малко 24 самостоятелни изследвания на системата за нагряване на тютюн IQOS като броят им нараства непрекъснато. Само за последните шест месеца бяха оповестени четири отчета на държавни органи и шест самостоятелни изявления с съвместен теоретичен надзор.

Изследванията обгръщат самостоятелни изявления с съвместен теоретичен надзор, както и четири оповестени неотдавна отчета на държавни органи от Англия, Съединени американски щати, Германия и Холандия. Останалите раздели на бюлетина включват настояща информация за оценката на всяко от изделията в портфолиото от категорията на така наречен бездимни артикули, основни стадии в

научноизследователска и развойна активност и лист с изявленията с съвместен теоретичен надзор на компанията от тази година.

„ Със удовлетворение означаваме растящия интерес към реализиране на изследвания на нашите бездимни артикули, както и общата наклонност резултатите от самостоятелните изследвания да подхождат на тези от нашите проучвания. “ – споделя проф. Мануел Пейч, основен теоретичен шеф на Филип Морис Интернешънъл. Според него тези устройства от ново потомство дават обилни благоприятни условия за усъвършенстване на качеството на живот на пушачите и околните им.

"Обнадеждаващо е, че болшинството от самостоятелните лабораторни разбори като цяло подхождат на резултатите от нашите изследвания, които демонстрират доста намалениe нa концентрациите на нездравословните субстанции в аерозола на IQOS спрямо цигарения пушек. Последните разбори на Федералният институт за оценка на риска на Германия (BfR), на Комитета по токсикология на Англия и на Агенцията по публично здраве във Англия Public Health of England удостоверяват значително нашите данни за пониженото излагане на нездравословни субстанции при използването на изделията с нагряване по отношение на стандартните цигари. " добавя той.

Широкообхватната стратегия за научни проучвания и оценка на Филип Морис се реализира по модела на общоприетите практики, прилагани от фармацевтичната промишленост, и е в сходство с плана за насоки по отношение на заявките за одобрение на тютюневи произведения с модифициран риск на Агенцията по храни и медикаменти на Съединени американски щати (FDA).

"Нашите научни проучвания са доста обстойни и се базират на от дълго време приети стандарти и практики, прилагани във фармацевтичната промишленост, както и на насоките на Агенцията по храни и медикаменти в Съединени американски щати. Например нашите лабораторни разбори се правят според Добрите лабораторни практики (ДЛП), а нашите клинични проучвания – при съблюдаване на Добрата клинична процедура (ДКП). Също по този начин постоянно представяме резултатите на регулаторните органи и специалистите за външна оценка. " коментира проф. Пейч.

Клиничните изследвания са значима част от многостъпковата стратегия за научна оценка на Филип Морис. Преди клиничните изследвания компанията първо организира

лабораторни проби, с които ревизира равнището на нездравословните субстанции и на токсичността на изделията си спрямо цигарения пушек.

Резултатите, получени досега, демонстрират по-ниски равнища на нездравословни субстанции и токсичност на всеки стадий от научната стратегия.

Средното понижение от 90% на концентрациите на нездравословни субстанции в аерозола рефлектира в над 90% по-ниска токсичност, измерена посредством лабораторни разбори. Те от своя страна водят до равнищата на излагане на нездравословни субстанции при пушачи, минали на продукта за три месеца, които са сходни с равнищата при тези, които са спрели да пушат за периода на изследването.

Свързани публикации.. 7 въздействия на цигарите в устната празнина 1 Откриха мозъчния механизъм за никотинова взаимозависимост 0 Пасивно тютюнопушене в детска възраст - какви са рисковете? 0

Проведено е и изследване за резултата върху организма при прекосяване на IQOS за една година спрямо използването на цигари и в съпоставяне със прекъсване на пушене. Предварителните резултати и от по-ранни проучвания сочат, че измененията при прекосяване и прекъсване са сравними.

Във Филип Морис работят над 400 учени от международна класа, инженери и специалисти в разнообразни научни области, като компанията към този момент има над 250 научни изявления с съвместен теоретичен надзор по отношение на бездимните произведения в профилирани научни издания.

Филип Морис Интернешънъл е водеща интернационална тютюнева компания за произвеждане и продажба на цигари и други произведения, съдържащи никотин, на пазари отвън Съединени американски щати. Разполага с мултидисциплинарен потенциал при създаването на нови артикули, високотехнологично съоръжение и водещи научни достижения и се стреми продуктите ѝ от най-нов клас, каквито са бездимни, да дават отговор на желанията на потребителите и на строгите нормативни условия.

Компанията създава по този начин наречените бездимните артикули, чиято визия е да дават по-добро качество на живот.

Трябва да е ясно обаче, че бездимните други възможности не са безрискови и че най-хубавото, което всеки може да направи, е в никакъв случай да не стартира да пуши или да спре напълно да използва тютюн, декларират от там.

Продуктите с нагряване, без горене, са ориентирани само към тези, които в противоположен случай биха траяли да пушат. Създадетилите им имат вяра, че те са евентуално по-добрият избор от продължителното пушене.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР