На 6 юни 2022 г. извънредният и пълномощен посланик на

...
На 6 юни 2022 г. извънредният и пълномощен посланик на
Коментари Харесай

Посланик Валери Йотов връчи акредитивните си писма на председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Шефик Джаферович

На 6 юни 2022 година изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Босна и Херцеговина Валери Йотов връчи акредитивните си писма на председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Шефик Джаферович.

В рамките на извършения диалог бяха изтъкнати обичайните другарски връзки сред България и Босна и Херцеговина, учредени на дългогодишно другарство и съдействие. В своето  послание дипломат Йотов съобщи, че няма да пести старания и сила за активизиране на двустранните връзки във всички области от съвместен интерес, в интерес на жителите на Босна и Херцеговина и България и в името на мира, стабилността и просперитета в района на Югоизточна Европа.

Джаферович показа, че сред Босна и Херцеговина и България няма отворени въпроси и насочи пожелания за сполучлив мандат към дипломат Йотов с търсене на благоприятни условия за задълбочаване на разговора сред двете страни.

Посланик Йотов благодари на председателстващия Председателството за топлите думи и съобщи, че Босна и Херцеговина може да се възползва от насъбрания опит на България и научените уроци по време на присъединението на страната ни към Европейски Съюз и НАТО. Това би улеснило евроатлантическия път на Босна и Херцеговина и в допълнение би спомогнало за подсилване и надграждане на разговора във всички сфери, акцентира българският дипломат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР