На 6 януари, навръх Богоявление, честваме рождението на поета и

...
На 6 януари, навръх Богоявление, честваме рождението на поета и
Коментари Харесай

Във Велико Търново честваха 174 години от рождението на Ботев

На 6 януари, точно на Богоявление, честваме рождението на поета и бунтовник Христо Ботев . Днес се навършват 174 години от рождението му.

Във Велико Търново , рано сутринта, с военен обред беше маркирана рожденната дата на Ботев.
 Българска телеграфна агенция
Пред бюст паметника на поета бунтовник доста хора от града, както и представители на разнообразни институции сервираха венци и цветя.
 Българска телеграфна агенция
Честване ще има също в София и Стара Загора, където Старозагорският митрополит Киприан към този момент отслужи Утренята и св. Златоустова литургия в катедралния храм „ Св. Николай “. В   11.00 часа пред паметника на Христо Ботев, в парк „ М.М.Кусев “, ще бъдат положени венци и цветя.

Междувременно, към този момент е публично оповестено, че филмът за Христо Ботев е изцяло приключен и ще бъде излъчен за първи път на една неслучайна дата - 3 март , Националния празник на България.

Любопитен подробност е , че филмът се реализира с финансовата поддръжка на доста хора, които посредством дребни дарения съумяха да съберат сумата от близо 200 000 лева за изработката на кино лентата. Това е реалност, с помощта на многото искащи, които са се присъединили в акцията за реализиране на лентата за поета бунтовник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР