На 6 януари 1848 година е роден един българин, чието

...
На 6 януари 1848 година е роден един българин, чието
Коментари Харесай

С беседа и рецитиране на стихове, младите възрожденци от село Асеновци отбелязаха 176 години от рождението на Христо Ботев

На 6 януари 1848 година е роден един българин, чието име провокира възприятие на горделивост и благодарност. Едно име, което пазим в сърцата си и в никакъв случай няма да го забравим.

Христо Ботев, отишъл си от този свят единствено на 28 години, само че оставил извънредно доста на идните генерации.

В навечерието на 176-годишнината от рождението на великия стихотворец и бунтовник, новите членове на клуб „ Млад възрожденец “ при НЧ „ Съзнание 1894 “ село Асеновци се събраха в библиотеката и получиха своите календари за 2024 година от Общобългарски комитет „ Васил Левски “. Техният началник Петранка Стефанова им прочете и описа обстоятелства от живота и делото на Христо Ботев.



Младите възрожденци слушаха с интерес, след което разгледаха негови книги и прочетоха известни стихотворения. Най- доста им харесаха стихотворенията “ На сбогуване “ и „ Хаджи Димитър “, а всички дружно рецитирахме „ Обесването на Васил Левски “. Петранка Стефанова им даде обещание да ги научи да пеят на ария стихотворението „ Хаджи Димитър “.



Със знамето в ръце всички се поклониха пред делото и паметта на Христо Ботев!



Петранка Стефанова- секретар

НЧ „ Съзнание 1894 “ с. Асеновци
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР