На 6-ти май 2023 година за осмапоредна година стартират безплатните

...
На 6-ти май 2023 година за осмапоредна година стартират безплатните
Коментари Харесай

На 6-ми май започва осмият пореден сезон на Ruse Summer Free Tour

На 6-ти май 2023 година за осмапоредна година започват безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour. Те са ориентирани както към българските и задгранични посетители, по този начин и към жителите на Русе, а техният маршрут включва най-емблематичните здания и места в централните елементи на града, споделя от името на екипа организаторката на обиколкитеДесислава Михайлова. /интервю чуйте в прикачения файл/

И тази година обиколкитеще се организират всяка събота от месец майдо месец септември в това число. Ще стартират от 18:00 часа пред Статуята на Свободата, където експерти и запалянковци от туристическия отрасъл в района ще описват историята и градските митове за местата, около които посетителите ще минават по време на обиколките.

Зад доброволческата самодейност Ruse Summer Free Tourстои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе ”. В нея вземат участие група другари от Русе, които по личните си думи “отделят време и влагат старания в Тура, тъй като обичат Русе ”. Съмишлениците имат вяра, че самодейността показва свободен дух, за какъвто претендира и градът на провеждането му.

“Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо друго от непосредствена облага или материална облага. Идеята е Русе да се подкрепи да развиесвоя капацитет на туристическа дестинация и косвено да се усъвършенства икономическото положение на жителите му ”.

Ruse Summer Free Tour е въодушевена от сходните начинания в София, Пловдив и Велико Търново, където безплатните градски обиколки са извънредно известни и се посещават от хиляди туристи годишно.

На 3 декември 2018 Ruse Summer Free Tourполучи премия за най-оригинално събитие, обвързвано с туризма на Община Русе за 2018 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР