На 6-ти декември в 10:00 часа във Военния клуб в

...
На 6-ти декември в 10:00 часа във Военния клуб в
Коментари Харесай

Областна администрация – Плевен направи дарение за военноинвалиди и военнопострадали

На 6-ти декември в 10:00 часа във Военния клуб в Плевен, регионалният шеф Иван Петков връчи подаяние на военноинвалиди и военнопострадали.

“Решихме, че можем да създадем нещо в навечерието на Рождественските празници и да обърнем внимание на обществото, че измежду нас има такава каста и това са хора, които живеят в последна беднотия и мизерия.

Основната концепция, която ние слагаме е, да се промени законодателството, защото тези хора получават % от обществената пенсия.

Военноинвалидите и военнопострадалите по член 59 ал.1 от Конституцията имаха главното обвързване да бъдат чиновници на армията и да отбият своя воински дълг.

Всички те са потърпевши тогава и по тази причина, ние като общество би трябвало да създадем всичко допустимо, тези хора да бъдат равни измежду нас и да се усещат индивиди, освен когато дойдат другите празници, и да не разчитат на подаяния “.

Това сподели регионалният шеф Иван Петков като добави, че за идните Коледни празници, участниците в самодейността, с персонални средства и подкрепени и от компании са закупили известно количество артикули, които са предопределени за извънредно нуждаещи се военнопострадали и военноинвалиди, които за област Плевен са 93-ма. Събраната сума е 3731 лв., посочи Петков.

Илиян Христов, който е ръководител на Дружество " Военноинвалид " - Плевен означи, че е нужно да се създадат законови промени, които да покачат приходите на тези нуждаещи се, да бъде уголемен описът им с безвъзмездни медикаменти, който не е обновен от 5 години.

Областният шеф Иван Петков сподели, че е добре и в останалите области в страната да се направи такава организация за подкрепяне на нуждаещите се военноинвалиди и военнопострадали, които в България са малко над 3000.



По време на събитието беше разгласен и персонален подарък – нов преносим компютър, който шефът на " Информационно обслужване " в Плевен Иван Мандински направи на Дружество „ Военноинвалид “ – Плевен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР