На 6 септември рано сутринта ентусиасти от четири държави -

...
На 6 септември рано сутринта ентусиасти от четири държави -
Коментари Харесай

„Дунав Ултра“ събира 100 колоездачи във велопрехода до Черно море

На 6 септември рано сутринта запалянковци от четири страни - България, Румъния, Германия и Холандия ще потеглят от Видин, с цел да преодолеят 680 км по поречието на Дунав. Тази година събитието е под наслов „ Виа Понтика 2019 “ и ще предложи самостоятелно или екипно изминаване на дистанцията до Дуранкулак с велосипед. Това заяви основателят на веломаршрута Борис Бегъмов по време на взаимна конференция с кмета на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кмета Венци Пасков.
Видинският кмет показа, че Общината е заявила подкрепата си за реализиране на велопрехода още преди четири години. Оттогава самодейността се доразвива, като стартира популяризирането на забележителностите в обитаемоте места, през които колоездачите минават. За първа година Община Видин подкрепя финансово издаването на 1 000 пътеводители, където има информация за забавни обекти от нашия район, преди всичко – за крепостта „ Баба Вида “. Представени са също старинни къщи, православни храмове и разнообразни забележителности в селата Антимово, Кутово, Кошава, Сланотрън, Капитановци и други
Борис Бегъмов изненада кмета на Видин, като му подари по този начин наречената „ кутия за завършения “, която съдържа рекламни материали за велопрехода, сувенири от спонсорите и „ Дунав Ултра “ фланелки. Такива кутии са планувани за всички участници в прехода.
„ Дунав Ултра “ няма спортен темперамент, само че уредниците чакат тази година най-бързите колоездачи да изминат 680-километровата отдалеченост на маршрута - от Видин до Дуранкулак, за по-малко от 40 часа. Основната група участници евентуално ще доближи крайната точка до 5 дни.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР