На 6 октомври между 19.15 часа и 20.30 часа в

...
На 6 октомври между 19.15 часа и 20.30 часа в
Коментари Харесай

Софийски районен съд се противопоставя на използването на квалификации по отношение на съдии в медиите

На 6 октомври сред 19.15 часа и 20.30 часа в Софийски областен съд е прегледано административно-наказателно дело по Указа за битка с дребното безчинство (УБДХ) с докладчик арбитър Николай Василев.

По делото е постановено правосъдно решение, с което твърденият извършител е оневинен, защото не са налице данни за дейности, попадащи в обсега на член 1, алинея 2 УБДХ. Решението е влезнало в действие незабавно. Това се показва в декларация на административното управление на Софийски областен съд.

На 6, 7 и 8 октомври телевизия „ Алфа ТВ “ е излъчила материал, в който с огромни букви на екран, съдържащ изображение на съдията, е изписано „ Корумпираният арбитър от Софийски областен съд Николай Василев пусна на независимост нарушителя от Судан “.

С многократното лъчение на този материал по неприемлив метод се визира освен персонално човешко достолепие и положително професионално име на нашия сътрудник, само че и независимостта на правосъдната власт и доверието на обществото в нея.

Ето за какво още веднъж остро се противопоставяме на потреблението на сходни квалификации във връзка с съдии и обръщаме внимание на отговорността, която медиите носят за информиране на гражданското общество и съблюдаване на професионалните етични стандарти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР