На 6 ноември, пациент на МОБАЛ Д-р Ст. Черкезов -

...
На 6 ноември, пациент на МОБАЛ Д-р Ст. Черкезов -
Коментари Харесай

Девети донор за годината дава шанс за живот на тежко болни

На 6 ноември, пациент на МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов ” - 53-годишен мъж от област Велико Търново, изпада в мозъчна гибел, в резултат на мозъчна хеморагия. Въпреки тежката си загубата, околните на мъжа взеха хуманното решение да дарят органите и по този начин да спасят живота на други тежко заболели пациенти.

Ръководството на регионалната болница и всички медицински експерти и експерти по здравни грижи сервират съболезнования на околните на донора, само че и сърдечно им благодарят за силата и човечността, която демонстрираха в подобен сложен и тежък миг. Техният непосредствен е 12-ти случай на пациент изпаднал в мозъчна гибел от началото на 2017 година в стационара, само че и девети осъществен донор.

Екип на УМБАЛ „ Александровска “ извърши на място в МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов “ експлантация на двата бъбрека още на 7-ми ноември през нощта. Трансплантациите на бъбреците са осъществени в столичната университетска болница във вчерашния ден, заяви доктор Сибила Маринова – шеф на ОАИЛ и координатор по донорство в търновската болница. 

Стационарът в старопрестолния град е отличник по брой осъществени донорски обстановки, посредством които околните на умрелите дават късмет на десетки неизличимо заболели пациенти от страната да продължат живота си напред, а ангажираните с това медици правят работата си по прецизно прецизиран протокол. 

Всяка донорска обстановка е неповторима сама по себе си, тежка на страсти и изискваща голяма психическа, та даже и физическа резистентност, разяснява доктор Сибила Маринова.

Тя регистрира, че въведената преди година процедура да се приказва за донорството пред възпитаници в горен курс в учебните заведения в региона ни, както и пред цялото общество, е един от най-хубавите способи тематиката да „ влезе “ в полезрението на хората, да бъде коментирана в фамилиите. Така при възможна донорска обстановка околните по-лесно вземат решението гибелта на един човек да даде късмет за живот на най-малко други двама.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР