На 6 ноември от 18.00 ч. в галерия Средец на

...
На 6 ноември от 18.00 ч. в галерия Средец на
Коментари Харесай

Любен Генов открива изложба „20 години галерия „Видима”

На 6 ноември от 18.00 ч. в изложба „ Средец ” на Министерството на културата ръководителят на Съюза на българските художници Любен Генов ще открие юбилейната галерия „ 20 години изложба „ Видима ” с произведения от фонда на едноименния живописен институт. Ще бъдат показани над 40 творби от региона на живописта и графиката на изявени имена от разнообразни генерации и художествени посоки в актуалното и класическото българско изобразително изкуство, оповестиха от Министерство на културата.

Сред тях са проф. Светлин Русев, Кеазим Исинов, Володя Кенарев, Станислав Памукчиев, Димитър Казаков, Димитър Чолаков, Милко Божков, Георги Божилов – Слона, Любен Диманов, Стоимен Стоилов, Кольо Мишев, Стели Грънчаров, Свилен Блажев, Антон Антонов, Красимир Добрев-Доктора, Евгений Босяцки, Доньо Донев, Тома Трифоновски, Ивайло Мирчев, Христина Петрова, Евгений Тодоров-Поптошев и други

Галерия „ Видима ” се намира в гр. Севлиево и от 1997 година всеки месец в изложбения й салон се показват нови създатели в региона на изобразителните изкуства.

През миналите 20 години галерията си построява име и основава сбирка, с която справедливо се гордее. Освен творби на наши съвременници тя има и картини на художници, родени в края на ХIX и началото на ХХ век, чиято креативна интензивност доближава върха си през 50-те, 60-те и 70-те години на предишния век.

Богатият фонд на галерията включва както живописни и графични творби, по този начин и пластики, приложни произведения и фотографии. „ Видима ” е място и за креативен срещи с писатели, публицисти, създатели на българското кино. Към нея е създадена и детска школа по изобразително изкуство, която дава опция на дребните надарени художници да откриват своя път към изкуството.

Юбилейната галерия ще може да се види в изложба „ Средец ” на Министерството на културата на бул. „ Ал. Стамболийски ” 17 в столицата до 24 ноември т.г. в това число.
 20171106_100509  20171106_095911  vidima1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР