На 6 май вниманието на света ще бъде приковано от

...
На 6 май вниманието на света ще бъде приковано от
Коментари Харесай

Три почивни дни във Великобритания за коронацията на Чарлз III

На 6 май вниманието на света ще бъде приковано от коронацията на краля на Обединеното Кралство - Чарлз III.
Станаха ясни първите детайлности за това по какъв начин ще протече невижданото от 70 години събитие, написа бТВ.

Това е събитие от държавно значение и в основания от правитлеството „ Комитет за коронацията “, включени държавни чиновници, представители на кралското семейство и на Англиканската черква.

На 6 май - денят на коронацията, върволица ще измине пътя от Бъкингамския замък до Уесминстърското абатство, където последните 1000 години са коронясвани владетелите на Кралството. Там, на гала, която съгласно формалното известие ще дава отговор на актуалните трендове, само че ще съблюдава и вековните обичаи, ще бъдат коронясани кралят и неговата брачна половинка - кралицата консорт Камила.

След церемонията с грандиозна върволица краляг и кралицата, съпроводени от членове на фамилията си, ще се върнат в Бъкингамския замък, с цел да се покажат обичайно на балкона и да поздравят хората.

В процесията след коронацията на кралица Елизабет II през 1953 година вземат участие близо 16 000 военни и представители на разнообразни публични и съсловни организации. В изказването кралят и кралицата споделят, че се надяват, че дните на коронацията ще дадат опция на всички хора да се съберат със фамилиите и приятелите си в цяла Англия и английската общественост.

Кралят е държавен глава на още 14 страни, измежду които Канада и Австралия. На идващия ден с неповторим концерт в парка на замъка Уиндзор ще бъде маркиран този исторически миг. Очаква се на него да пеят и поздравят новия крал звезди от музикалната и театрална сцена от целия свят.

Крал Чарлз III е уверен съперник на фойерверките и в програмата за коронацията е посочено, че концертът ще приключи с невиждано светлинно шоу и дронове.

В неработния понеделник третия ден на така наречен коронационен уикенд за Кралството са планувани всенародни тържества и благотворителни начинания. Церемонията ще бъде най-голямото събитие Обединеното кралство и евентуално за целия свят, само че все още записките на Принц Хари хвърлят сянка върху него.

Министър-председателят на Англия Риши Сунак може да бъде замесен в интензивния спор дали Принц Хари би трябвало да бъде поканен на коронацията. Ако Хари участва, ще би трябвало да има засилени ограничения за сигурност поради признанията му, че е умъртвил 25 талибански бойци по време на службата си в Афганистан.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР