На 6 май ще отбележим 99-годишнина от първия Гергьовденски парад,

...
На 6 май ще отбележим 99-годишнина от първия Гергьовденски парад,
Коментари Харесай

Генерална репетиция на парада за 6 май

На 6 май ще отбележим 99-годишнина от първия Гергьовденски церемониал, извършен в далечната 1920 година. В 22 часа стартира първата подготовка на бойната техника в центъра на София.
Танкове Т-72, самоходни артилерийски установки, зенитно-ракетни комплекси, гаубици, бронирани машини „ Хамър “, „ Мерцедес “, „ Пустинни котки “ са част от бойната колесна и верижна техника, която довечера репетира на площад „ Ал. Батенберг “.

Още на 30 април военната техника от разнообразни гарнизони на страната, която ще взе участие в парада бе предислоцирана на летище „ Доброславци “. Там се организираха и първите тренировки.

" За страдание при нас времето не ни разрешава да вършим толкоз доста подготовки и по тази причина ние започнахме от през днешния ден. И по-късно ни остават още два дни за репетиране. Надявам се за тези дни, които сме си определили, да успеем да сглобим блоковете, да може да мине и техниката и най-после парадът да се движи и като едно цяло ", съобщи генерал-майор Иван Лалов, цитира Българска национална телевизия.

" За първи път ще взе участие ретро техника от Втората международна война, която е била на на въоръжение в Българската войска, която е общително предоставена от колекционери от цялата страна ", сподели още генерал-майор Иван Лалов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР