На 6 май, събота, навръх Деня на храбростта и празника

...
На 6 май, събота, навръх Деня на храбростта и празника
Коментари Харесай

БНТ със специална програма в Деня на храбростта

На 6 май, събота, точно на Деня на храбростта и празника на Българската войска, Гергьовден, обичайният за Българската национална телевизия тематичен блок " Денят на храбростта " ще се излъчи от сърцето на военния церемониал в София, който след тригодишно спиране още веднъж ще се организира на площад " Княз Александър I ".

Водещи на специфичното предаване, което стартира в 7:55 ч. по Българска национална телевизия 1 и ще продължи до обедната емисия " По света и у нас ", са Христина Христова и Симеон Иванов .

За осма година дирекция " Новини и настоящи излъчвания " и дирекция " Техника и технологии " на Българската национална телевизия реализират едно от най-мащабните директни излъчвания, за което способстват най-хубавите екипи от кореспонденти, оператори, режисьори, монтажисти, звукорежисьори, инженери. 36 камери, ситуирани на всички най-важни точки, ще дадат неповторим взор на феновете на публичната телевизия към събитията в центъра на София и в страната.

Гости на Христина Христова и Симеон Иванов в празничното предаване " Денят на храбростта " по Българска национална телевизия 1 ще бъдат първите мъже в българската войска. За задачите и подготовката на многонационалната бойна група на НАТО в България, особено пред камерата на Българска национална телевизия застава командирът на групата – полковник Андреа Фратичели .

Какво е лицето на българската войска през днешния ден – истории за елементарните невероятни герои в униформа, за приемствеността сред поколенията в армията, за помощта в сериозни обстановки и спомените, които белязват вечно както избавените, по този начин и техните спасители.

На Гергьовден на фокус в празничния блок " Денят на храбростта " по Българска национална телевизия 1 по традиция ще бъдe и българският фолклор, неговите пазители и посланици, с присъединяване на едни от най-обичаните български национални певици – Николина и Мария Чакърдъкови.

В рамките на специфичното предаване, директно от площад " Княз Александър I " в София, феновете на Българската национална телевизия ще видят, с изключение на военния церемониал на армията, и тържествения водосвет на бойните флагове и знамената-светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България.

Гледайте празничния блок " Денят на храбростта " – в ефира на Българската национална телевизия, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР