На 6 май (събота), Деня на храбростта и празник на

...
На 6 май (събота), Деня на храбростта и празник на
Коментари Харесай

НСО с мерки за сигурност в София на 6 май

На 6 май (събота), Деня на храбростта и празник на Българската войска, Националната работа за защита (НСО) подхваща ограничения за сигурност в София.

Това оповестиха от пресцентъра на НСО.

От 10.00 часа на пл. „ Княз Александър I “ в столицата ще се състои церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска, след което ще се организира церемониален церемониал.

Достъп на жителите до зоната на събитието ще бъде обезпечаван от 08.30 часа през пет пункта за инспекция, проведени както следва: 

- при ул. „ Съборна “ и ул. „ Княз Александър I “;

- при ул. „ Съборна “ и ул. „ Леге “;

- на ул. „ Дякон Игнатий “ и ул. „ Аксаков “ (срещу Българската банка за развитие);

- при югозападния ъгъл на постройката на Народното събрание (откъм пл. „ Независимост “);

- при ул. „ Георги Бенковски “ и бул. „ Цар Освободител “. 

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 08.30 часа до 12.30 часа се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м към зоната за сигурност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР