На 6 май (петък), навръх Деня на храбростта и празника

...
На 6 май (петък), навръх Деня на храбростта и празника
Коментари Харесай

Празнична програма на БНТ 1 за Деня на храбростта

На 6 май (петък), точно на Деня на храбростта и празника на Българската войска, Гергьовден, Българска национална телевизия 1 ще излъчи специфична стратегия с обичайния за Българска национална телевизия тематичен блок „ Денят на храбростта “, документални, игрални филми и музикални продукции. Празникът, който за трета поредна година ще премине без боен церемониал в София, се придвижва още веднъж в ефира на публичната телевизия и ще обезпечи на феновете директни излъчвания от всяка точка на страната, където ще бъде маркиран Денят на храбростта.

Специалният празничен блок „ Денят на храбростта “ стартира в 7:00 ч.

Водещи на трансформиралото се в традиция за Българска национална телевизия на 6 май тематично предаване са водещата на утринния блок „ Денят стартира “ Христина Христова и водещият на централната емисия вести „ По света и у нас “ Даниел Михайлов . Техни посетители ще бъдат министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Специална част от програмата е и присъединяване на Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “.

В 9:00 ч. директно от Паметника на Незнайния боец в София феновете на Българска национална телевизия 1 ще видят тържествения водосвет на бойните флагове и знамената-светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България. При осъществяването на националния химн ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта.

Какво е лицето на българската войска през днешния ден и по какъв начин наподобяват най-новите придобивки на въоръжените ни сили – феновете на празничния блок „ Денят на храбростта “ по Българска национална телевизия 1 ще проследят онлайн специфичните демонстрации на качества от военнослужещи от Сухопътните войски – на образователен полигон „ Ново село “, Военновъздушните сили – в 3-а авиобаза в Граф Игнатиево, Военноморските сили – на Морска гара „ Варна “ и Съвместното командване на специфичните интервенции – в образователен център „ Црънча “.

За седма година дирекция „ Новини и настоящи излъчвания “ и дирекция „ Техника и технологии “ на Българската национална телевизия реализират едно от най-мащабните директни излъчвания, за което способстват най-хубавите екипи от кореспонденти, оператори, режисьори, монтажисти, звукорежисьори и инженери. Тази година празничният блок „ Денят на храбростта “ по Българска национална телевизия 1 ще се излъчва по едно и също време от повече от 11 местоположения по суша, въздух и море, с 63 камери, ситуирани в точки, които ще дадат неповторим взор на феновете към събитията в центъра на София и във военните поделения в страната.

Гледайте празничния блок „ Денят на храбростта “ с водещи Христина Христова и Даниел Михайлов – от 7:00 ч. до 12:00 ч. на 6 май по Българска национална телевизия 1 и в уеб страницата!

В 12:30 ч. – след обедната емисия вести „ По света и у нас “ – феновете на Българска национална телевизия 1 ще се насладят на музикално-танцовия театър „ Време за фолклор “ , а в 14:00 ч. програмата продължава с детския игрален филм „ Мигове в кибритена кутийка “ . Режисьор на лентата е Мариана Евстатиева-Биолчева, оператор е Емил Вагенщайн, създател на сюжета е Олга Кръстева, а музиката е дело на Симеон Пиронков. Главните функции във кино лентата се извършват от Диляна Симеонова, Виолета Донева, Досьо Досев, Владимир Василев, Люба Алексиева, Леда Тасева, Стефан Данаилов, Надя Тодорова и други.

В 15:25 ч. стартира музикалният филм „ Живко Колев – Живот като ария “ , отдаден на именития български стихотворец, създател на текстове, сценарист, продуцент и реализатор. Програмата на Българска национална телевизия 1 на 6 май продължава в 16:30 ч. с документалния филм „ Белите орли “ на режисьора Владимир Щерянов, по сюжет на Димитър Недялков и с оператор Емил Топузов. Продукцията от 2020 година наблюдава историята на 21-годишния Рудолф декор Ешвеге, който през Първата международна война пилотира единствения аероплан, защитаващ българските войски на Македонския фронт.

В 17:30 ч. Българска национална телевизия 1 ще излъчи българския игрален филм „ Военен сътрудник “ за непознатия Йордан Йовков – боец, сътрудник, другар, мисионер и летописец на болката, страданието и копнежа по време на война. Режисьор на лентата е Костадин Бонев, оператор е Константин Занков, а сюжетът е дело на Влади Киров и Владислав Икономов. В основните функции са Пенко Господинов, Антоний Аргиров, Ирина Жамбонас, Йоана Буковска, Гергана Плетньова, Атанас Атанасов, Веселин Мезеклиев, Стоян Алексиев, със специфичното присъединяване на Елена Стефанова.

Късната стратегия на Българска национална телевизия 1 на 6 май продължава в 21:00 ч. с българската историческа драма „ Врагове “ , по сюжет и постановка на Светослав Овчаров. Главните функции във кино лентата се извършват от Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле и Димитър Овчаров. В 22:35 ч. по Българска национална телевизия 1 стартира концертът „ БГ рок симфони “ с присъединяване на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григор Паликарев, Орлин Горанов, Тони Чембъра, именитите групи Щурците, Сигнал, ФСБ, Фактор, Контрол и други.

Гледайте специфичната празнична стратегия на 6 май НА ЖИВО по Българска национална телевизия 1, както и на новинарския уебсайт
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР