На 6 май - Ден на храбростта и празник на

...
На 6 май - Ден на храбростта и празник на
Коментари Харесай

Президентът ще участва в тържественото отбелязване 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия


На 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската войска, от 9.00 часа на площад „ Свети Александър Невски “ в София президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Република България ще взе участие в тържествения водосвет на бойните флагове на Българската войска, оповестяват от пресцентъра на Президентството. 

Президентът ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще сервира венец пред Паметника на Незнайния боец, след което ще се състои тържествения марш на представителните роти на въоръжените сили. 

В 9.35 часа президентът ще приветства на „ Дондуков “ 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и младежкия духов оркестър от Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов ” – Бургас, както и ученическите гвардейски отряди от СУ „ Христо Ботев “ – Айтос, ОУ ”Отец Паисий ” – Батак и ЕГ „ Иван Вазов “ – Смолян.

В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от шефове на учебните заведения. След това ученическите гвардейски отряди ще прегледат президентската библиотека.

В 10.00 часа президентът и вицепрезидентът ще одобряват в кабинетите си първите посетители в границите на Деня на отворените порти на президентската институция.

До 16.00 часа посетителите ще имат опция да прегледат постройката и да видят униформи на Националната гвардейска част, флагове светини на Българската войска, както и галерия със фотоси, отдадени на българските военнослужещи, на фотографа Вяра Йовева.

В 14.00 часа президентът ще посети Велико Търново, където ще взе участие във военния обред по случай Деня на храбростта и празника на Българската войска.

Президентът и висш главнокомандващ ще одобри почетния строй, след което ще произнесе слово.

Представителни елементи на Българската войска ще преминат в церемониален марш, след което президентът ще прегледа активността на катедрите от Националния боен университет „ Васил Левски “, която ще бъде показана в парк „ Майка България “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР