На 6 май 2018 г. Фондация Българска памет и д-р

...
На 6 май 2018 г. Фондация Българска памет и д-р
Коментари Харесай

Българи и македонци честват заедно Деня на храбростта

На 6 май 2018 година Фондация " Българска памет " и доктор Милен Врабевски провеждат взаимно българо-македонско честване на Деня на храбростта, което по традиция ще се организира на Българския боен мемориал в Ново село, Македония, оповестиха от фондацията, съобщи БГНЕС. Той е възобновен и подържан с персонални средства на доктор Врабевски и е едно от 471 български военни гробища в Македония, в което са положени тленните остатъци на 71 български бойци, починали в Балканската, Междусъюзническата и Първата Световнa войнa. Те произлизат от всички области на днешна България и на отнетите с Ньойския контракт територии на Стара България.

В деня на небесния настойник на българската войска Св. Георги, стотици жители, политици, общественици, посланици и дипломати дружно ще отбележат Деня на храбростта и ще отдадат респект на падналите по бранните полета български воини. Специални посетители на историческото събитие ще бъдат доктор Милен Врабевски, Председател на Фондация " Българска памет ", Румен Радев, президент на Република България, доктор Андрей Ковачев, евродепутат, Димитър Бръчков, кмет на Петрич, военните аташета на България и Македония, както и на показаните в Р. Македония страни-членки на НАТО, Русия, Китай и други

По покана на Фондация " Българска памет " в поклонението ще вземат присъединяване Детския хор и Духовия оркестър на НМУ " Любомир Пипков " – София, както и 400 младежи от Югозападна България, Македония и Западните околности.

" За 12-та поредна година ще утвърдим загатна за общото ни историческо минало и ще продължим да градим мостове за бъдещето. Трябва да можем да оценяваме вярно и по достолепие събитията от предишното, с цел да можем да формираме положително своето бъдеще, като надлежно възпитаме и децата си в този дух. Вярвам, че увеличението на сходни двустранни начинания и взаимни празнувания на общи празници би асъдействало за по-доброто схващане и другарство сред двата народа ", разяснява доктор Милен Врабевски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР