На 6 март подавам оставка, с нея обаче кабинетът не

...
На 6 март подавам оставка, с нея обаче кабинетът не
Коментари Харесай

Денков: С оставката ми на 6 март кабинетът не спира да работи

На 6 март депозирам оставка, с нея обаче кабинетът не стопира да работи.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на ексклузивен брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Относно ротацията Денков разяснява, че и двете страни – ГЕРБ и ПП-ДБ, са сложили документи, които могат да послужат за основа на договаряния.

" Трябва да влезем в режим на договаряния. Това не може да се случи за два дни, уповавам се този интервал да бъде обезпечен, с цел да може двата екипа да седнат, да прегледат документите и да намерят допирни точки. Тогава ще забележим какъв ще бъде крайният резултат. Това ще отнеме време, имайте самообладание ”, сподели Денков. Той изясни кабинетът може да продължи работа в оставка.

" Датата 6 март е закрепена, тъй като кабинетът бе формиран на 6 юни – по спогодба 9 месеца изтичат на тази дата, по тази причина аз съблюдавам уговорката си. По Конституция аз адресирам документално моята оставка от Министерски съвет към Народно събрание на 6 март, след което Народното събрание би трябвало да реши по кое време да я включи в дневния ред. Докато бъде разисквана държавното управление работи ”, съобщи Денков.

Относно своята оценка на министрите министър председателят съобщи, че още преди месец е имал информация за това във всеки един сектор кое е изпълнено и кое не, в този момент се чака оценката на Мария Габриел.

" Остава да се съберем и да обсъдим с Габриел кои министри да бъдат заменени и кои не ", акцентира Денков и увери, че разговорът му с Габриел е добър.

Той още веднъж акцентира значимостта от продължение работата на кабинета. " Хората чакат от нас смяна в работата на правосъдната система - това би трябвало да се случи ", добави акад. Николай Денков.

Истинският проблем е, че нашата правосъдна система не работи както би трябвало, тъй че вършим всичко допустимо да се почисти и да се рестартира. Имената на министрите са на второ място, добави Денков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР