На 6-и септември в столицата стартира превърналият се вече в

...
На 6-и септември в столицата стартира превърналият се вече в
Коментари Харесай

София Екиден Маратон стартира на 6 септември

На 6-и септември в столицата започва трансформиралият се към този момент в обичаен у нас София Екиден (щафетен) Маратон. Сартът на маратона ще бъде даден в 9.00 ч. пред Нац. Стадион " Васил Левски " на кръстовището на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и ул. " Гурко "

Цел на осъществяване:

-В чест на 101 год. от провеждането на първият Екиден Маратон в света - Япония.
- В чест на 133 год. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия
- Популяризиране щафетното тичане в шосейните бягания.
- Предоставяне опция на компании и корпорации за работа в екип в спортна конюнктура
- Излъчване на ЕКИДЕН отборните първенци на България за 2018 година в избраните от уредниците категории в Щафетното тичане - 42.195 км

Маршрут:

СТАРТ/ФИНАЛ на София Екиден Маратон 2018, ще бъде даден пред Нац. Стадион “ Васил Левски “ при кръстовището на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ” и ул.„ Гурко ”. Маршрутът на Щафетния Маратон ще бъде на обиколка от 5 км, който ще премине през централната част на град София по бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ” (западното платно), ул. „ Професор Фритьоф Нансен ”,(до бул. Васил Левски) и назад до бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ", бул.България до бул. „ Пенчо Славейков “ назад до бул.„ България ”, надясно по бул. " Черни връх " до музея " Земята и хората " назад до бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ” (източното платно), стадион „ Васил Левски ”. За последния шести пост бул. „ Драган Цанков “ и обиколка в Борисова градина до финала. Маршрутът ще бъде обозначен по цялото му продължение с парапети, ленти и насочващи стрелки по пътната настилка. На основните места ще има съдии. Организаторът резервира правото си да направи промени на обиколката на трасето, в случай че това се постанова.

Контролно време:

Общото контролно време за всички отбори- участници в София Екиден Маратон е 4.01 часа, разпределено по постове в следния график:

Първи пост - 5 км. - 32 мин. - 9.32 часа - една обиколка
Втори пост - 10 км. - 50 мин. - 10.24 часа - две обиколки
Трети пост - 5 км. - 32 мин. - 10.54 часа - една обиколка
Четвърти пост - 10 км. - 50 мин. - 11.44 часа - две обиколки
Пети пост - 5 км. - 32мин. - 12.16 часа - една обиколка
Шести пост - 7.195 км. - 45 мин. - 13.01 часа. - една обиколка

Забележка:

Контролното време до пети пост е условно. Състезателите от първи до пети пост могат да пробягат своите дистанции и по-бавно, само че техните съотборници ще би трябвало да възстановят пропуснатото време от графика.

Ако петите постове на щафети не предадат на своите съотборници на шести пост до 12.16 часа, тогава в 12.20 часа всички шести постове ще започват в всеобщ старт, като тяхното време ще се добави към финиширалите им съотборници. Няма да има дисквалифицирани тимове. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР