На 6 и 7 юни суперзвездите на леката атлетика от

...
На 6 и 7 юни суперзвездите на леката атлетика от
Коментари Харесай

Най-бързите атлети в света и любители на бягането обединяват сили във виртуален маратон-щафета

На 6 и 7 юни суперзвездите на леката атлетика от NN Running Team - Елиуд Кипчоге (първият човек в историята, който преодоля бариерата от 2 часа в маратона), Кенениса Бекеле, Джефри Камворор и Джошуа Чептегей, ще вземат участие в световен виртуален щафетен маратон. Събитието е отворено и за всички фенове на бягането по света.

Инициативата, наречена MA RA TH ON, е виртуална отборна щафетна конкуренция, в която хора от целия свят могат да се включват, като образуват тим от четирима участници, които ще покрият маратонската отдалеченост. Всеки обособен бегач би трябвало да избяга 10,5 километра, тъй че екипът да осъществя дружно класическата отдалеченост от 42 км. Това разрешава на участниците да тичат независимо, без значение от това в коя точка на света се намират, състезавайки се като тим, а класирането е виртуално. За да бъде още по-вълнуващо, всеки от записалите се тимове има шанса да бъде измежду 10-те тима, към които може да се причисли суперзвезда на маратонските бягания.

Спортистите на NN Running Team, които ще се включат, ще бъдат разпределени на инцидентен принцип в своите тимове. Световният рекордьор и олимпийски първенец в класическата отдалеченост Елиуд Кипчоге споделя:

"Аз и моите съотборници с неспокойствие чакаме да се присъединим към щафетата в тази прелестна самодейност. В тези необикновени времена всички бегачи трябваше да трансформират своите проекти, откакто се приготвиха добре за личните си цели за миналия пролетен сезон. Всички чакаме позитивно бъдеще и имам вяра, че това е първата стъпка в тази посока.

Маратонът е спорт, в който елитни спортисти и фенове на бягането вземат участие в една и съща конкуренция. Това е, което прави нашият спорт неповторим и аз намирам същността му за красива. "

Всеки, който желае да се включи в международната щафета, може да го направи, като се записва в Strava. Желаещите могат да се запишат като тим от 4-ма или самостоятелно за присъединяване, като към тях ще бъдат добавени още трима други на инцидентен принцип. Предизвикателството стартира в среднощ, 6 юни в съответната часова зона на участника, и може да се осъществя през целия уикенд, тъй че да е комфортно за всеки, който се включи. Феновете на бягането могат да се записват даже в самия спортен уикенд, а събитието се закрива в 23:59 ч. на 7 юни, локално време.

Времето на съответния тим ще излезе в класацията незабавно откакто всички завършат своя старт. Eто и по какъв начин ще се пресмята времето, ако суператлет от NN Running Team се причисли към даден тим. След като всеки представител на тима измине 10,5 километра, междинната скорост ще се употребява за пресмятане на времето на тима (с включеното време на елитния спортист). Така тимът ще бяга като един, а всички участници ще дефинират и допринесат за времето на финиширане.

Препоръчва се участниците да изминат повече от 10,5 километра, а Strava ще регистрира най-бързото време от съответното тичане. Победителите ще бъдат оповестени във вторник, 9 юни на уеб страницата на събитието. Повече информация и отговори на всички въпроси има на https://marathon.nnrunningteam.com/faq.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР