На 6 февруари Софийската районна прокуратура е привлякла като обвиняем

...
На 6 февруари Софийската районна прокуратура е привлякла като обвиняем
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на българския вълк от Уолстрийт

На 6 февруари Софийската районна прокуратура е привлякла като обвинен Юлиян Цолов (известен в медиите като " българския вълк от Уолстрийт " ), научи Българска национална телевизия от източници, близки до прокуратурата.

Обвинението е за " машинация в изключително огромни размери ".

Цолов има и възбрана за овакантяване на страната, която апелира.



Думата „ гаранция ” на „ Уолстрийт ” е неразрешена. Това сподели Юлиян Цолов, разгласен като българския Вълк от Уолстрийт, пред Нова тв. Той бил нает от „ Леман Брадърс ” през 2003 година Като навлязъл в занаята, бил поканен от „ Креди суис ”, където направил първия си милион. Предложили му 550 000 $ единствено да стартира работа при тях.

На „ Уолстрийт ” можеш да напуснеш когато и да е, само че може и да те уволнят когато и да е. Няма едномесечно предупреждение, тръгваш си в същия ден. Дават ти два кашона да си изнесеш движимостите и си отиваш мигновено. Целта е да нямаш достъп до данните, с цел да няма злоупотреби, изясни Цолов.

Той бил нает по-късно в „ Морган Стенли ” за умопомрачителните 4,450 млн. $.

В началото на рецесията през 2008 година обаче е задържан в Съединени американски щати поради следствие за злоупотреби.

След 24 часа е пуснат в домакински арест. Той обаче взема решение да избяга в Испания.

Това беше една от най-големите ми неточности. Инстинктът ми за самозапазване надви над разсъдъка. Тогава беше рецесията и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30-40 години затвор, спомня си Юлиян Цолов.

В Марбея, Испания, е бързо задържан. След това наема суперадвоката Бенджамин Брахман, отървал Майкъл Джексън от затвор след обвиняванията в педофилия.

Цолов обаче е наказан на 4 години затвор.

Ако не бях свалил гривната за следене и не бях избягал, щях да имам условна или минимална присъда, споделя българинът. Това изтъкнал и съдията – близо 90-годишен дъртак.

През 2013 година Юлиян Цолов е пуснат от пандиза, завръща се у нас, а преди месеци се ожени за някогашната миска Славена Вътова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР