На 6 февруари кралица Елизабет II ще стане първият британски

...
На 6 февруари кралица Елизабет II ще стане първият британски
Коментари Харесай

Кралицата на света Елизабет II - седем десетилетия на трона, достига Луи XIV

На 6 февруари кралица Елизабет II ще стане първият английски монарх, управлявал седем десетилетия. Това е първият английски монарх, управлявал с такава дълготрайност.

Кулминацията на тържествата за годишнината ще бъдат събития по време на четиридневен уикенд от 2 до 5 юни тази година.

“Когато 25-годишната кралица Елизабет е провъзгласена на 6 февруари за 1952 година, Британската империя се разгръща по целия свят, монархията е необятно почитана, а тв приемниците още са оригиналност. Днес нещата стоят по различен метод, само че годишната е впечатляваща. Това са 70-години на трона, платинен празник ", оповестява БНР.

“Първо, империята много се сви, след което се раздроби. Докато множеството хора във Англия остават лоялни към кралицата и отдават заслуженото за нейните годините на работа, отношението към монархията се промени от абсолютно уважително към по-критично вглеждане в кралския двор.

Може да се каже, че след влизането на принцеса Даяна в кралското семейство през 80-те години на предишния век, с изключение на, че се появи доста искра, на процедура бе сложено началото на ера на много сложни връзки на кралското семейство с медиите ", разяснява кореспондентът на БНР във Англия Веселин Паунов.

Трудно е да се изброят многочислените събития, с които ще бъде маркиран платиненият празник, чиято кулминационна точка ще бъде от 2-ри до 5-и юни, когато популацията ще се радва на пет почивни дни. Очаква се повече от 10 милиона души да вземат присъединяване.

Същевременно английската Кралска поща издаде осем нови марки по случай 70-годишнината от възкачването на кралица Елизабет II на престола. " За нас е чест да ги емитираме по случай първата " платинена " годишнина в английската история ", цитира вестникът думите на основния изпълнителен шеф на Кралската поща.

Комплектът включва марки със фотоси, илюстриращи разнообразни обществени задължения на кралицата - от излети до визити в други страни. Снимките обгръщат интервала от 1957 година до 2020 година, като най-ранните са черно-бели. На фотография, направена през 1957 година, Елизабет II е с към този момент починалия си брачен партньор Филип, херцог на Единбург.

На всички английски марки би трябвало да бъде изобразен силуетът на кралицата, само че марките от новия комплект вършат изключение, защото на тях са сложени фотоси на Елизабет II.

70-годишнината от ръководството на кралица Елизабет II ще бъде маркирана на 6 февруари. Тя е на трона най-дълго измежду всички държавни глави и измежду всички дами, управлявали в миналото. Досега към момента никой не е надминал достижението на френския крал Луи XIV (1638-1715), управлявал 72 години и 110 дни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР