На 6 декември още две украински посолства - в Румъния

...
На 6 декември още две украински посолства - в Румъния
Коментари Харесай

Опасните доставки до украинските посолства продължават

На 6 декември още две украински посолства - в Румъния и Дания, получиха рискови пратки, съобщи на онлайн брифинг министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, съобщи локалното издание " Гордон ".

Кулеба напомни акцията за заплашване против украинските посолства и консулства, която стартира в края на ноември.

" Експлозивен пакет в Мадрид, окървавени писма с скотски очи в други столици… Мога да повторя за всички врагове на украинската дипломация – няма да можете да ни сплашите или спрете. Ние сме обединен екип от украински дипломати и ние продължаваме да работим, с цел да защитим Украйна и да донесем нашата победа ", съобщи Кулеба.

И прикани всички, които тероризират украинските посолства, да не ги губят времето и парите за пощенски марки.

Преди седмица плик избухна в украинското посолство в Испания. Писмото е изпратено до посланика Погорелцев. Пакетът събудило съмнението на секретарката на посланика, тъй като е без обратен адрес. В резултат на детонацията комендантът на посолството е получил леки пострадвания. Други чиновници на консулството не са потърпевши. След случая Кулеба подреди да се засилят ограниченията за сигурност във всички задгранични задачи на страната.

В Испания на 1 декември бяха открити още пет писма с експлозиви. Те са изпратени до премиера на страната, до локалното министерството на защитата, до авиобаза и до компания, която създава оръжия за Украйна, както и до посолството на Съединени американски щати в Мадрид.

На 1 декември Кулеба сподели, че украинските дипломатически задачи в чужбина са получили писма с " доста съответни закани ". Той не даде детайлности, само че на 2 декември украинското външно министерство заяви, че украинските посолства и консулства са получили окървавени пакети с очи на животни.

Външният министър подчерта, че до момента в който тече следствието, той няма да твърди, че " трилърът " с раздаването на кървави пакети в украинските посолства е директно деяние на съветските специфични служби. Но фактът, че това по някакъв метод е обвързвано с Русия, е неоспорим, счита ръководителят на украинското външно министерство.

От " Гордон " означават, че в същия ден, в който са пратени окървавените пакети с скотски очи, зоозащитници откриха 60 натрупа на кучета с извадени очи, отрязани носове, лапи и гениталии в гробище за добитък край съветския Астрахан.

До през днешния ден са регистрирани 21 случая на закани към украински посолства и консулства в 12 страни.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР