На 6 април „Възраждане“ организира протест пред Народното събрание. Това

...
На 6 април „Възраждане“ организира протест пред Народното събрание. Това
Коментари Харесай

„Демократична България“ започва консултации за оказване на военна помощ на Украйна

На 6 април „ Възраждане “ провежда митинг пред Народното събрание . Това разгласи водачът на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

Поводът е несъгласието с политиката на държавното управление по отношение на войната в Украйна.

Костадинов се опълчи на предлагането на парламентарната група на „ Демократична България “

за започване на съвещания за приемане на решение на Народното събрание за оказване на военнотехническа помощ на Украйна.

Той подсети, че „ Възраждане “ е срещу въвличането на страната в спора.

„ По-скоро ще падне държавното управление и ще го свалим с всички вероятни средства, в сравнение с да допуснем това нещо “, съобщи Костадинов.

По мотив на пост на Елена Гунчева от „ Възраждане “ във Фейсбук, Костадинов съобщи: „ Не приказваме за публична позиция на „ Възраждане “, формалните позиции ги давам аз.

По думите му, не би трябвало да се отдава такава значимост на изразените във Фейсбук отзиви.

По-рано ПГ на "Демократична България " прикани България да окаже съответна военна помощ на Украйна, предвид на потенциала и опциите на Българската войска. Това съобщи съпредседателят на обединяването ген. Атанас Атанасов в декларация пред депутатите в Народното събрание.

"Войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи , свободата и демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим на Кремъл. Като член на Европейски Съюз и НАТО и предвид на съдружниците, които дадоха забележителна военна помощ на Украйна, като отчитаме отбранителните дейности на Украйна е изцяло законно право и съгласно Устава на Организация на обединените нации - помощта на нападнатия не е поддръжка за войната, а поддръжка за мира ", съобщи той, представен от

По думите му, това отразява и преобладаващите настроения в българското общество в взаимност с Украйна. Той заявява, че стартират съвещания за реализиране на единодушие в границите на Народното събрание, с което да се даде мандат на българското държавно управление да окаже военна помощ на Киев.

Настимир Ананиев от "Продължаваме смяната " oт своя страна съобщи в коридорите на Народното събрание, че чакат да чуят предложенията на „ Демократична България “ с повече конкретика какъв тип помощ да представим.

"Готови сме да ги изслушаме. Но в същото време излиза наяве от Министерството на защитата, че не можем да предоставим сега стратегическа бойна техника – да вземем за пример ракети, тъй като нямаме такава опция, само че сме подготвени да обсъдим и чуем предложенията, акцентира той.

"Ако има диалог и за Северна Македония, тогава ще обърнем внимание, само че за момента приоритет е България. Нормално е да има развиване по тематиката ", уточни той, само че даде обещание повече конкретика тогава, когато има повече изясненост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР