На 6 април в България започва излъчването на първия сезон

...
На 6 април в България започва излъчването на първия сезон
Коментари Харесай

Операта в киното вече и в България - най-добрите спектакли излизат на голям екран

На 6 април в България стартира излъчването на първия сезон от международната поредност “Aria Опера в киното ”, която среща феновете на високото оперно изкуство със спектакли от най-престижните оперни фестивали.

Началото на сезона ще бъде маркиран с „ Мадам Бътерфлай ”. Представлението е от фестивала в Брегенц – “Опера на езерото ”, и ще сервира вълнуващата опера на Пучини в зрелищна режисура на вода.

На 20 април феновете ще могат да гледат „ Травиата ” с присъединяване на Соня Йончева, която влиза в ролята на обречената куртизанка Виолета Валери.

Постановката е считана за “върха на италианската опера ” и е от сцената на фестивала “Арена ди Верона ”.



На 18 май ще можем да забележим и чуем Анна Нетребко в „ Турандот ”. Това е последната опера на Пучини, която е и най-голямата и впечатляваща от творбите му - китайската ледена принцеса Турандот се впуска в възмездие против мъжкия пол.

Сезонът ще завърши на 8 юни с „ Кармен ”, може би най-обичаната и най-изпълнявана хитова опера на всички времена.

Прочутият режисьор Франко Дзефирели основава грандиозна режисура за фестивала „ Арена ди Верона ”, която включва стотици участници: солисти, хористи, детски хор, танцьори и статисти.

Всички прожекции ще бъдат с български надписи и ще се излъчват в кината на Cinema City в цялата страна.

" Aria " е план, основан през 2017 година за международно разпространяване на опери в кината, който предлага най-хубавите опери от най-големите фестивали на първия ред.

Пълната стратегия и билети може да откриете.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР