На 6 април ученици от 8 а и 9 а

...
На 6 април ученици от 8 а и 9 а
Коментари Харесай

Ученици от СУ Христо Ботев във Враца посетиха интерактивния център за наука и технологии ТechnoMagicLand /снимки/

На 6 април възпитаници от 8 " а " и 9 " а " клас профил  „ Обществени науки “ посетиха интерактивен център за просвета и технологии ТechnoMagicLand в София. Въпреки филантропичната устременост, която те имат, демонстриха познания и любознание в STEM заниманията, в които участваха. Учениците разгледаха с интерес експозицията, срещнаха се с другите съоръжения за опити от областите математика, физика и осведомителни технологии.
По време на визитата в TechnoMagicLand, учениците имаха опцията да следят зрелищна проява на химични опити, свързани с разнообразни типове горене. Сами потвърдиха Питагоровата теорема, сглобиха компютър, управляваха робот, следиха разнообразни светлинни феномени, като дифракция и дисперсия. Правейки всичко това, те освен получават познания и умения в региона на STEM науките, само че и развиват филантропични умения, като сериозно мислене, разбор и връзка. 
Целта на TechnoMagicLand е да направи технологиите на бъдещето разпознаваеми за техните бъдещи консуматори и основатели – децата. Желанието им е новото потомство да познава преимуществата на технологиите на бъдещето, да ги приема, само че и да предизвиква и подкрепя тяхното развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР