На 6 – 7 ноември 2022 г. в София ще

...
На 6 – 7 ноември 2022 г. в София ще
Коментари Харесай

България е домакин на официалната среща на министрите на външните работи на страните - членки на ЦЕИ

На 6 – 7 ноември 2022 година в София ще се организира публична среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност, която България ръководи през актуалната година, оповестяват от Министерство на външните работи.

Сред специфичните посетители на събитието ще бъдат Генералният секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Матиас Корман, както и представители на Световната здравна организация, Организацията за черноморско икономическо съдействие, Европейската банка за възобновяване и развиване и Адриатическо-йонийската самодейност.

На 6 ноември министърът на външните работи Николай Милков ще бъде хазаин на тържествена вечеря за ръководителите на делегациите на страните – членки на Инициативата и специфичните посетители в Националния исторически музей. Министерство на външните работи ще даде на медиите протоколни фрагменти от събитието.

На 7 ноември в резиденция " Бояна “ ще се състои срещата на външните министри на страните от Инициативата. След края на пленарното съвещание министър Милков, ръководителят на ЦЕИ Роберто Антонионе и държавният секретар на Молдова Владимир Кук ще дадат брифинг за представителите на медиите от 13:00 до 13:30 ч.

В същия ден министър Милков ще открие стопански и бизнес конгрес в Гранд хотел " Милениум “ в 15:00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР