На 56-годишна възраст почина ирландската певица Шиниъд О`Конър, съобщава Дейли

...
На 56-годишна възраст почина ирландската певица Шиниъд О`Конър, съобщава Дейли
Коментари Харесай

Почина Шиниъд О`Kонър - бунтарката на световната музикална сцена

На 56-годишна възраст умря ирландската певица Шиниъд О`Конър, оповестява " Дейли мейл ".

„ С огромна горест споделяме за гибелта на нашата обичана Шиниъд ", оповестяват нейните близки. Семейството й изиска усамотение в този тежък миг.

„ Музиката й беше известна по целия свят. Нейният гений беше непостижим и непостижим ", написа ирландският министър председател Лео Варадкар в Twitter.

Звездата придобива интернационална популярност с шлагера от 1990 година „ Нищо не може да се съпостави с теб " - ария написана и композирана от Принс, само че трансфорат от нея в химн за хората с разрушени сърца. С просто видео, снимано през зимата в запустял парк в покрайнините на Париж, тя извършва песента с същинска и сурова страст, капсулираща съвършено любовта и загубата, напомня БГНЕС. Дебютният ѝ албум „ Лъвът и кобрата " е в челото на музикалните ранглисти в Ирландия и Обединеното кралство.От 80-те години на предишния век тя издава 10 солови албума, от мултиплатинения " I Do Not Want What I Haven`t Got " до " I`m not Bossy, I`m the Boss " от 2014 година, черпейки всичко от обичайна ирландска музика към блус и реге.

Родена през 1966 година в окръг Дъблин, Шиниъд Мари Бернадет О`Конър е третото от пет деца, родени от родители, минали през горчив бракоразвод. Тя разказва себе си като дете „ клептоман " през 2013 година, метод за справяне с насилието, което тя назова „ Сексуално и физическо. Психологическо. Духовно. Емоционално. Вербално " в изявление от 1992 година Тя беше задържана няколко пъти, преди да бъде изпратена в църковно поправително заведение, където симпатична монахиня я насърчи да се занимава с музика, като й купи китара. О`Конър стартира да върви по улиците на Дъблин и да пее в кръчмите, където потребността да бъде чута посред шума й оказва помощ да развие властния си глас. Тя се реалокира в Лондон и продуцира първия си албум на 20 години, до момента в който бе бременна.

Певицата без съмнение показва мощни позиции по тематики като проведената вяра, правата на дамите, войната, половите похищения над деца.

Шиниъд О`Конър е ръкоположена за духовник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа черква, църковна група без връзка с Католическата черква.

О`Конър провокира интернационален спор по време осъществяване през 1992 година в американското телевизионно шоу Saturday Night Live. Докато беше облечена в бяла дантелена рокля и изпълняваше " Войната " на Боб Марли, О`Конър изпя думите " корист с деца ", преди да раздра фотография на папа Йоан Павел II и да съобщи " Борба с същинския зложелател! " Злоупотребата с деца от католически свещеници в Ирландия към момента не беше необятно известна и жестът на О`Конър провокира необятна рецензия. Валяк смачка купчина нейни дискове и касети пред офиса на звукозаписната й компания в Ню Йорк и случаят нанесе удар върху нейната известност. Следващите албуми не съумяха да доближат комерсиалния триумф на предходната й работа.

Певицата не стопира и не пести рецензии към Ватикана, папите и Католическата черква изобщо, като постоянно се базира на свадите, свързани със полови похищения над деца.

В средата на 90-те години персоналният живот на О`Конър стартира да притегля повече внимание от музиката й, в това число горчива борба за настойничество над дребната й щерка с някогашен сътрудник. През 1999 година към нея още веднъж се подвигна звук, откакто беше ръкоположена за духовник от дисидентски свещеник на гала, непризната от главната католическа черква, която не приема дами свещеници. Година по-късно О`Конър подписва нов контракт с Atlantic Records и издава поредност от нови албуми, в това число обичайния ирландски въодушевен " Sean-Nos Nua " и реге албума " Throw Down Your Arms ". Обявеното отдръпване от музиката през 2003 година не продължи дълго.

О`Конър беше женена четири пъти и имаше четири деца, най-голямото родено през 1987 година, а най-малкото през 2006 година Тя си завоюва репутацията с колоритни обществени изказвания, пишейки колона в Irish Independent през 2011 година, в която изяснява, че любовният й живот е толкоз неприятен, че „ неживите предмети стартират да наподобяват добре ".

Нейният албум от 2014 година " I`m Not Bossy, I`m the Boss " беше добре признат, само че тя беше принудена да анулира турнето си в средата на 2015 година, базирайки се на безсилие. През ноември 2015 година тя разгласи във Фейсбук, че е " приела свръхдоза ", до момента в който резервирала анонимно хотел, само че полицията откри, че е в сигурност. През юни 2016 година полицията в Чикаго получи сигнал, че тя може да е заплашвала да скочи от мост, само че тя отхвърли слуховете като „ подправени и злонамерени злословия ".

О`Конър одобри исляма през 2018 година и смени името си на Шухада Садакат, само че към момента свири под остарялото си име.

Тя анулира концерти през 2021 година, откакто разгласи, че влиза в едногодишна стратегия за лекуване на контузии и зависимости. В поредност от туитове тя сподели, че е минала през „ травматични шест години ", само че в този момент „ възобновяване стартира ".

Преди година 17-годишният й наследник - Шейн, се самоуби. Тогава О`Конър сподели, че синът й е „ решил да приключи земната си битка и в този момент е с Бог ". Тя туитна още: " Няма смисъл да пребивавам без него " и беше призната в болница.

Певицата има 10 студийни албума, само че в никакъв случай не надмина големия триумф на Nothing Compares 2 You.

Веднъж тя сподели, че е обръснала главата си в отговор на шефовете на звукозаписни компании, които я притискат да бъде обичайно блестяща.

" Всеки желае поп звезда, разбираш ли? " написа тя в записките си от 2021 година „ Но аз съм певица на митинга. Нямах предпочитание за популярност. "

Искането на нейната звукозаписна компания да смекчи имиджа й има противоположен резултат и циментира нейния пънк жанр. „ Заведоха ме на обяд и споделиха, че биха желали да стартира да нося къси поли и ботуши, да си пусна дълга коса и да върша всичко като момиче. Това, което описваха, в действителност бяха техните любовници ", сподели тя пред Daily Telegraph. Последва пътешестване до гръцки бръснар и О`Конър го помоли да обръсне главата й. „ Той не искаше да го направи, съвсем плачеше ", спомня си тя. " Бях възхитена от него. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР