На 56 години не желая повече да работя в телевизия.

...
На 56 години не желая повече да работя в телевизия.
Коментари Харесай

Ралица Василева след CNN:Станах учител!

На 56 години не искам повече да работя в телевизия. Красивото лице на американския колос Си Ен Ен в продължение на повече от 21 години – българката Ралица Василева, реши дефинитивно да скъса с специалността след банкрута на родната телевизия Би Ти Ай, където последно работеше. Зеленооката водеща удостовери, че към този момент е на години, в които е неуместно да си откри почтена работа в елитна медия у нас.

„ Щатският пазар не е като българския, където от 30 години гледаме едни и същи муцуни, до момента в който стартират да фъфлят в студиото. Американците търсят млади лица и постоянно съм била наясно с това, тъй че отдръпването ми беше в точния момент “, твърди Ралица.

В интерес на истината 56-годишната Василева се опита да върне годините обратно, като през 2016 година се подложи на пластична намеса, с цел да изглади бръчките и да махне торбичките под очите си. Ралица остана прекомерно недоволна от резултата и се отхвърли повече да ляга под ножа. След като телевизия Би Ай Ти бе закрита, журналистката работи за малко като пълководец в огромна датска медийна компания, само че напусна след по-малко от шест месеца, тъй като животът в Съединени американски щати й липсвал прекалено много. Някогашната тв звезда издава, че би желала да се пенсионира в Америка, където работи повече от 25 години. Няма желание да кара старостта си в България, което за всички ни е разбираемо. Пенсията й оттатък Океана ще е много висока – най-малко 4000 $.

От тази есен Ралица Василева е хоноруван професор на Държавния университет на Джорджия в катедрата по всеобща връзка. Заплатата й там е в порядъка на към 5000 $ месечно, което е най-малко три пъти по-малко от парите, които взимаше като водещ в Си Ен Ен. Ралица обаче се радва на спокойствието и рутината на новата си работа. „ Доволна съм, че се занимавам с учителска специалност. Това ме изпълва с благополучие, контактът с младежите е зареждащ “, безапелационна е Василева.

Преди да стане даскал, хубавицата се снима и в киноцентъра „ Ню Бояна филм “, където изигра себе си – бе публицист, който разпитва Самюел Джаксън. Във кино лентата „ Бодигардът на наемния палач “ участваха още Райън Рейндолс и Гари Олдман и той се снима у нас.

„ Актриса? Защо не? Не желая изрично да споделям – това „ да “, това „ не “. Защото по този начин ми се случва в живота, че без да желая, постоянно съм била част от основаването на нещо ново “, смее се Ралица и връща лентата обратно. – Все съм взела участие в нови планове. Още преди да бъде измислена думата start up, ние правихме тъкмо това с Нери Терзиева и сътрудниците.

След рухването на комунизма с „ Екип 2″ създадохме един нов тип публицистика “, спомни си тя. Постъпването й в CNN също съответствува с гражданска война в публицистиката. Тогава създателят й Тед Търнър взема решение да трансформира малкия екран с вести за американците в 24-часова информация за една международна публика. „ Той я качи на спътник, а всички му се подиграваха, подмятайки: „ Кой ще ти го гледа това? “. Оказа се, че е печелившо. Почнахме от нищо. И през днешния ден непрекъснато съм подготвена за нещо ново. Това е част от светоусещането ми “, безапелационна е Ралица.

Като легенда обаче се носи нейният роман по какъв начин през 1991 година отпътувала за Съединени американски щати, с цел да кара стаж в медията на Тед Търнър. Тогава имала 20 $ в джоба си и наследник на 7 година, без да знае на кого би могла да разчита. Но там харесали репортажите й, предложили й едногодишен контракт. През 1992 година става водеща на предаването CNN World Report. После договорът бил сменен с нов, 3-годишен. Така и останала в Съединени американски щати.

„ Успехът е нещо доста персонално. За всеки е друго. Аз да вземем за пример скърбя, че работех през уикендите и нощем, до момента в който синът ми Александър растеше. Опитах се да обезщетявам с доста обич, давах му най-хубавото от себе си, макар че сама го отглеждах. Съжалявам също, че през последните повече от 20 години съм надалеч от фамилията си. Но тяхната безусловна поддръжка прави нещата по-лесни “, споделя Ралица Василева – най-успешният български публицист отвън рамките на родината си.

Инфо: Днес.БГ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР