На 5 юни от 18:00 ч. в Арт галерия и

...
На 5 юни от 18:00 ч. в Арт галерия и
Коментари Харесай

Ученици от училища по изкуства от цялата страна с изложба в НДК

На 5 юни от 18:00 ч. в Арт изложба и Зала 4 в НДК, ще се открие 15-тото издание на Националния юношески конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн.

На старта на тазгодишното издание, ще бъде открита галерия, на която възпитаници от 15 учебни заведения по изкуства от цялата страна от 8 до 12 клас ще показват своите творби, като най-хубавите измежду тях ще бъдат отличени с грамоти. Ще бъдат показани номинираните и наградените творби, които са селектирани за изданието на състезанието.

Наградите са 48 и ще бъдат присъдени в 16 специалности - живопис, графика, статуя, художествена керамика, силикатен дизайн, художествена дърворезба и мебел, художествена обработка на метали, художествена тъкан, фешън дизайн, рекламна графика/графичен дизайн, илюстрация и оформление на книгата/анимация, детски играчки, иконопис/стенопис, тримерен и индустриален дизайн, театрален костюм, сценичен, кино и ефирен декор/театрална кукла.

Ученици до 18-годишна възраст, класирани на първо, второ и трето място ще получат едногодишни стипендии. Те имат опция също по този начин да аплайват за еднократно финансово подкрепяне за присъединяване в майсторски клас или пленер.

Конкурсът е включен в Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности за 2019 година, призната от Министерски съвет.

Изложбата може да бъде забелязана всеки ден от 6-и до 20-и юни в Арт изложба, НДК, от 11:00 ч. до 19:00 ч. Входът за гости е свободен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР