На 5 юни 2023 г., официално бяха открити три нови

...
На 5 юни 2023 г., официално бяха открити три нови
Коментари Харесай

Откриха новите входящи трасета за товарни автомобили на „Капитан Андреево“

На 5 юни 2023 година, публично бяха открити три нови профилирани входящи трасета за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. На специфична гала шефът на Агенция „ Митници “ Павел Геренски, вицепремиерът по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Дерменджиев, вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев и посланикът на Република Турция в Република България Айлин Секизкьок откриха две изцяло оборудвани нови трасета за товарни транспортни средства със артикули, подлежащи на формален надзор, както и трето в допълнение трасе за извънгабаритни товари.

Непосредствено след разкриване на трасетата транспортният министър Христо Алексиев и дипломат Айлин Секизкьой подписаха Меморандум за съгласие сред България и Турция за железопътен превоз.

С меморандума България и Турция удостоверяват подготвеност да си сътрудничат за построяването на нов граничен железопътен преход при Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово за улеснение на железопътния превоз сред двете страни.

Пред публицисти министър Христо Алексиев благодари на турската страна за взаимната работа и дефинира откриването и подписването на меморандума като основна крачка в развиването на района. Алексиев добави, че през предходната година през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево са минали близо 1 млн. товарни транспортни средства. Усилията на служебното държавно управление е понижило доста изчакването на товарните транспортни средства, а след разкриване на новите трасета, то ще се сведе до 8 часа.

Посланикът на Република Турция в Република България Айлин Секизкьок благодари на Агенция „ Митници “ и всички въвлечени институции, както и акцентира, че приоритет за турската страна е увеличение на пропускателната дарба за пунктовете по общата ни граница.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР