На 5 юли се навършват 143 години от създаването на

...
На 5 юли се навършват 143 години от създаването на
Коментари Харесай

МВР отбелязва 143 години от създаването си

На 5 юли се навършват 143 години от основаването на Министерството на вътрешните работи.

На тази дата през 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за основаване на Министерство на вътрешните каузи с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 5 юли е формален празник на чиновниците от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме респект на чиновниците на закона, на техния професионализъм и безрезервност в работа на обществото.



Тази година тържествената гала за празника стартира в 10.00 часа пред Паметника на Незнайния боец с водосвет на знамената и поднасяне на венци. Технически средства, с която работят чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ще бъдат ситуирани наоколо до храм-паметника " Св. Александър Невски ".

Следва поднасяне на венци пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници на Министерство на вътрешните работи, а по-късно в постройката на Министерство на вътрешните работи ще се организира гала по награждаване на чиновници, постигнали високи професионални резултати, от управлението на Министерство на вътрешните работи.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР