На 5 юли 1879 година, с Указ №1 на Княз

...
На 5 юли 1879 година, с Указ №1 на Княз
Коментари Харесай

МВР Русе ще отбележи професионалния си празник

На 5 юли 1879 година, с Указ №1 на Княз Александър Батенберг, е основано Министерството на вътрешните каузи. През същата година е основана и локалната конструкция на министерството - Окръжната полицейска ревизия - Русе.

От 1992 година 5 юли – датата на основаването на Министерството на вътрешните работи на България се празнува годишно като формален професионален празник на хората, работещи във вътрешното ведомство. Това е оповестено с Решение 79 на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г, откакто през интервала 1945-1992 година празникът не се отбелязва, само че по предложение на Националния полицейски профсъюз през 1992 година традицията се възобновява.

Тази година, по самодейност на ОДМВР – Русе, професионалният празник на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще бъде тържествено маркиран в навечерието му - на 4 юли 2024 година /четвъртък/

ПРОГРАМА

09:00 часа-пред постройката на ОДМВР - Русе, на бул. Генерал Скобелев 49

Официална гала пред монумента на Признателносттакъм поколенията чиновници, посветили живота си в работа на обществото.Ще се образува почетен внушителен строй от униформени чиновници от всички структури на Министерство на вътрешните работи на територията на региона, с тържествено приемане на строя от шефа на ОДМВР – Русе, водосвет и поднасяне на венци и цветя.

09:30 часа-сградата на ОДМВР - Русе, на бул. Генерал Скобелев 49, огромна зала на първи етаж

Тържествено заседание на чиновниците от ОДМВР-Русепо случай професионалния празник и 145години от основаването на вътрешното ведомство

10:00 – 12:00 часа-площад „ Свобода “ в гр. Русе, пред постройката на Община Русе

Демонстрация на полицейска, противопожарна и криминалистическа техника и съоръжение, с присъединяване на екипи от ОДМВР – Русе, РДПБЗН - Русе, Гранична полиция и Жандармерия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР