На 5-ти май в Драматично-куклен театър Иван Радоев“ в Плевен

...
На 5-ти май в Драматично-куклен театър Иван Радоев“ в Плевен
Коментари Харесай

Днес е предпремиерата на „Нацията на влюбените“

На 5-ти май в Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “ в Плевен ще се състои предпремиерата на „ Нацията на влюбените “ от Михаил Дурненков, по романа на Светлана Алексиевич „ Време second hand ”.

Най-новата режисура на ДКТ „ Иван Радоев “ ще се играе за първи път този петък от 19:00 часа.



Пред публицисти, шефът на Плевенския спектакъл Димитър Кабаков показа, че „ Нацията на влюбените “ от Михаил Дурненков не инцидентно ще се играе първо в България. Според него това е по този начин освен тъй като българският и руският народ са минали през съвсем едни и същи тествания, само че тъй като я има и безусловната обич на българина към Русия.



„ Чрез нашия театър желаеме да покажем част от орисите на хората, живели в 20-ти век в някогашния Съветски съюз. Времена, които не трябва да забравяме. Паметта би трябвало да бъде жива, тъй като в случай че не помним това, през което сме минали, доста повече ще бъркаме през днешния ден и няма да имаме пояснения за доста от нещата, които ни се случват “, сподели Димитър Кабаков.

За основаването на „ Нацията на влюбените “, от книгата „ Време секънд хенд “ на Светлана Алексиевич са определени 12 истории за любовта в епохата на Съветския съюз. Това са истории, илюстриращи главния претекст на творбата, синтезиран в репликата на един от героите, който на въпроса: „ Как сте оживели? “ дава отговор:

„ Количеството обич, която сме получили като дребни, ни е направило по-устойчиви “.



Спектакълът е с дълготрайност от към три часа и в него вземат участие 17 артисти. Всеки от тях има своята роля на сцената и носи историята на всеки воин от пиесата.

Официалната премиера на„ Нацията на влюбените “ще бъде в Пловдив през септември тази година.

В срещата с представители на медиите участваха ощеМартинш Ейхе -режисьор, Памела Бутане -сценограф, Делян Илиев -асистент-режисьор и Евгения Шерменьова -креативен продуцент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР