На 5 септември в атмосферата на красивия Античен театър в

...
На 5 септември в атмосферата на красивия Античен театър в
Коментари Харесай

Балет Арабеск с „Лятна гала“ на Античния


На 5 септември в атмосферата на красивия Античен спектакъл в гр.Пловдив 20:30 ч., Балет „ Арабеск “ ще представи  една мощна и атрактивна стратегия, един обаятелен креативен калейдоскоп от фрагменти от най-хубавите спектакли на трупата, ще подари на пловдивската аудитория вълнуващо и прочувствено прекарване, което ще ви зарежда с живителна мощ дълго време.

В програмата са включени спектакъла „ Следобедът на един фавн “ на хореографа Мила Искренова, „ Двойственост “ на хореографа Лиз Лий (Великобритания) и  специално подбрани фрагменти с хореографии на Аршак Галумян (Германия), Ангелина Гаврилова, Филип Миланов, Мириам Енгел (Израел) и Боряна Сечанова.

В спектакъла „ Следобедът на един Фавн “ Мила Искренова интерпретира по новаторски метод правила, заложени в хореографията на именития съветски балетист, с полски генезис Вацлав Нижински, както и хореографски вариации на антични изображения и статуи. В музикалната партитура, наред с музиката от общоизвестния прелюд Мила Искренова употребява композиции за сиринг флейта на френския композитор Дебюси както и стихове от едноименната поема на Стефан Маларме.

„ Двойственост “  е театър, който трупата танцува на драго сърце и съвсем без спиране повече от 10 години. Това е театър основан по музика на Астор Пиацола, костюми на Цветанка Петкова Стойнова,  стихове на Пабло Неруда въз основата на уъркшоп, извършен от английската хореографка Лиз Леа с трупата. Лиз Лий е моделирала придвижванията на танцьорите и съгласно нея тяхната отдаденост към нови способи на работа и ентусиазмът им са били същинска наслада за нея. Стилът на творбата съчетава по извънредно атрактивен начин  традициите на Изтока и Запада, танца и бойните изкуства.

Днес „ Арабеск “ е не просто натрупа от международна класа, само че и самобитна школа за реализатори и хореографи, генератор на хрумвания, източник на информация за протичащото се в света на актуалния танц.

Фрагментите, които ще показват другите хореографи се характеризират с персонален, живописен и неповторим език, основан както на модерни танцови техники по този начин и на театрални способи. Хореографските фрагменти вълнуват публиката по внимателен метод, с физическа и прочувствена дълбочина.

Билети се продават в системата на Ивентим.бг и на касата на Античния спектакъл.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР