На 5 октомври в 16:30 ч. (местно време) пред централния

...
На 5 октомври в 16:30 ч. (местно време) пред централния
Коментари Харесай

Предстои сесия на Европарламента за върховенството на закона у нас

На 5 октомври в 16:30 ч. (местно време) пред централния вход на Екологичен потенциал в Брюксел, група българи, измежду които проф. Велислав Минеков, ще дадат детайлности за положението на върховенството на закона и корупцията в България, погазването на демокрацията, правовия ред и медийната независимост, както и за злоупотребите с европейски фондове.
Всички българи, живеещи в Белгия, Германия и Холандия, които имат опция, са добре пристигнали да поддържат напъните на Отровното трио да осведоми евродепутатите, преди началото на съвещанието на Екологичен потенциал, написа БГНЕС.
 Проекторезолюция на Екологичен потенциал упорства да продължи наблюдението на правосъдната промяна у нас Проекторезолюция на Екологичен потенциал упорства да продължи наблюдението на правосъдната промяна у нас
Комисията по цивилен свободи на Европейския парламент (LIBE) утвърди с 35 гласа „ за “, 30 гласа „ срещу “ и 1 година..
на която ще бъде разисквано върховенството на закона в България. „ Възнамерявам да прави някои изменничества не към родината, а във връзка с ръководещата ни мафия. Сега ще видите на какво съм кадърен ”, акцентира проф. Минеков преди да замине за Брюксел.
На 30 септември Европейската комисия показа пред депутатите от Европейския парламент отчет за положението на върховенството на закона в държавите-членки на Евросъюза.
В него бе конкретизирано, че понятието „ господство на закона ” допуска транспарантен, регистриран, либерален и плуралистичен развой за приемане на закони; правна сигурност; възбрана на случайното им използване от страна на изпълнителната власт, ефикасна правосъдна отбрана от самостоятелни и безпристрастни съдилища, ефикасен правосъден надзор, в това число ценене на главните права; разделяне на властите; и тъждество пред закона.
Подчертава още се, че тези правила са приети от Европейския съд и Европейския съд по правата на индивида и спазването на върховенството на закона е от значително значение за доверието на жителите и бизнеса към публичните институции, а основните му правила се употребяват с поддръжката на жителите в държавите-членки на Европейски Съюз.
 Европейският парламент поддържа импортирания от Андрей Новаков правилник за още средства за справяне с последствията от Коронавирус 19 Европейският парламент поддържа импортирания от Андрей Новаков правилник за още средства за справяне с последствията от Коронавирус 19
Държавите-членки на Европейски Съюз да възвръщат със задна дата разноски за незабавни ограничения за превъзмогване на рецесията с COVID-19. Това предложение...
, като се показва, че там има проблеми - в частта за правосъдната система, битката с корупцията и медийната независимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР