На 5 май в България ще гостува д-р Турул Демирел,

...
На 5 май в България ще гостува д-р Турул Демирел,
Коментари Харесай

Топ хирург, който лекува диабет тип 2 с операция, гостува в България

На 5 май в България ще гостува доктор Турул Демирел, един от най-авторитетните хирурзи в Турция. Топ експертът идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите клиники и експерти в целия свят. Той ще бъде разполагаем за безвъзмездни съвещания на български пациенти в София.

Д-р Демирел е измежду първите хирурзи в света, приложили сполучливо така наречен „ илеална интерпозиция “, с помощта на която пациенти с диабет вид 2 управляват кръвната си захар без лекарства. Той ползва новаторския способ към този момент 6 години и е оказал помощ на стотици пациенти, измежду които и доста българи.

Специалистът споделя, че още преди 40-50 години в Европа и Съединени американски щати се ползват хирургични интервенции при пациенти с тежка форма на затлъстяване, доста от които имат и диабет вид 2. Още тогава се открива, че директно след интервенцията се следи усъвършенстване във връзка с диабета и се отстранява нуждата от банкет на инсулин в над 90% от случаите, и този резултат продължава над 10 години.

През последните 15 години обаче доста медицински центрове по целия свят учат опциите на хирургичното лекуване при пациенти с диабет, при които не е налице затлъстяване, а единствено наднормено или даже обикновено тегло. Пробив в тази посока прави доктор в Бразилия, който за първи път ползва илеалната интерпозиция. Операцията съставлява тип изместване на онази част от червата, която е най-активна хормонално. Това значи, че при тази хирургична интервенция не се провокира малабсорбция на хранителни субстанции, само че е налице мощен хормонален резултат. В идващите години новаторският способ стартира да се вкарва и в Япония, Индия, Америка, Италия, Турция.

Операцията е лапароскопска (затворена) и се прави през 6 дребни отвора от към 1-1.5 см, без прорез на корема. Резултатите все още са повече от обещаващи, демонстрира опитът на доктор Турул Демирел. А точно: 85% от пациентите се изписват от болничното заведение изцяло самостоятелни от инсулина; при 10% от тях медикаментозното лекуване се понижава и стопира в границите на няколко месеца; при 5% от оперираните се понижава използването на инсулин и се реализира по-добър надзор на кръвната захар. Това значи, че при 95% от пациентите се реализира ремисия и се стопира приемът на инсулин.

Операцията е подобаваща за пациенти с диабет вид 2 на възраст сред 18 и 70 години, при които болестта е диагностицирано преди повече от 2 години и които не съумяват да управляват добре равнището на кръвна захар със общоприетото лекуване. Тя не се ползва при хора с диабет вид 1 и такива, които сполучливо управляват заболяването с лекарства.

Пациентите, които се интересуват от новия способ, имат опция да проведат безвъзмездна консултация с доктор Турул Демирел в София. От безплатните съвещания могат да се възползват и пациенти с наднормено тегло и затлъстяване, които не съумяват да се оправят с казуса.

Необходимо е авансово записване на тел. 0879 977 401 или 0895 770 869.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР