На 5 май 2021 г., от 11.00 часа, на Дондуков“

...
На 5 май 2021 г., от 11.00 часа, на Дондуков“
Коментари Харесай

Президентът връчва мандат на БСП, те го връщат веднага

На 5 май 2021 година, от 11.00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от третата по бройка парламентарната група в 45-ото Народно заседание - " Българска социалистическа партия за България ".
На 1 май водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че социалистите ще върнат мандата незабавно, което ще открие пътя за провеждането на предварителни парламентарни избори, напомня БГНЕС.
 Нинова отговори на Борисов: Уважавайте повече хората Нинова отговори на Борисов: Уважавайте повече хората
Въпреки че е един от най-значимите празници, министър председателят в оставка Борисов продължи да раздава упътвания и да се меси в работата на различен...
Нинова съобщи, че, е невероятно. Тя напомни, че на последните избори на 4 април, българските жители са дали своят вот за партията на Слави Трифонов „ ИТН “, която са припознали като партия на смяната. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че на няколко пъти те са протягали ръка за съдействие към трите нови партии, които влязоха в 45 Народно събрание, само че тя е била отхвърлена.
Първи получиха право да сформират държавно управление партията на премиера в оставка Бойко Борисов. Президентът Румен Радев връчи мандата на претендента за министър председател от ГЕРБ Даниел Митов. Той показа и състав на държавно управление, само че няколко дни след връчването на мандата, го върна на президента.
Втори получиха късмет да образуват кабинет от партията на Слави Трифонов „ ИТН “. на претендента за министър председател и международен първенец по шахмат Антоанета Стефанова, която незабавно след приемането го върна на президента. От „ ИТН “ мотивираха своята позиция с това, че не разполагат с задоволително депутати, с цел да сформират държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР