На 5 май 2021 г., от 11.00 часа, на Дондуков“

На 5 май 2021 г., от 11.00 часа, на Дондуков“ ...

Президентът връчва мандат на БСП, те го връщат веднага

На 5 май 2021 г., от 11.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България".
На 1 май лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите ще върнат мандата веднага, което ще открие пътя за провеждането на предсрочни парламентарни избори, припомня БГНЕС.

Нинова отговори на Борисов: Уважавайте повече хората Нинова отговори на Борисов: Уважавайте повече хората
Въпреки че е един от най-значимите празници, премиерът в оставка Борисов продължи да раздава напътствия и да се меси в работата на друг...
Нинова заяви, че, е невъзможно. Тя припомни, че на последните избори на 4 април, българските граждани са гласували за партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, която са припознали като партия на промяната. Лидерът на БСП подчерта, че на няколко пъти те са протягали ръка за сътрудничество към трите нови партии, които влязоха в 45 НС, но тя е била отхвърлена.
Първи получиха право да съставят правителство партията на премиера в оставка Бойко Борисов. Президентът Румен Радев връчи мандата на кандидата за премиер от ГЕРБ Даниел Митов. Той представи и състав на правителство, но няколко дни след връчването на мандата, го върна на президента.
Втори получиха шанс да сформират кабинет от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. на кандидата за премиер и световен шампион по шахмат Антоанета Стефанова, която веднага след получаването го върна на държавния глава. От „Има такъв народ“ мотивираха своята позиция с това, че не разполагат с достатъчно депутати, за да съставят правителство.

Източник: actualno.com